субота, 17 січня 2009 16:10

Генасамблея ООН прийняла резолюцію, що вимагає негайного припинення вогню в Секторі Газа

Генасамблея ООН прийняла резолюцію, що вимагає негайного припинення вогню в Секторі Газа
Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію, що вимагає негайного припинення вогню в секторі Газа. Документ був схвалений переважною більшістю голосів: згідно з електронними даними, 142 країни проголосували "за", чотири - "проти", вісім утрималися від голосування. Супротивниками резолюції виступили США, Ізраїль і крихітна острівна республіка Науру. Електронна система підрахунку голосів приписала голос "проти" і Венесуелі, проте делегат від південноамериканської країни заявив, що утримався від голосування, порахувавши резолюцію дуже м"якою по відношенню до Ізраїлю.

Текст прийнятої резолюції, яка не має обов"язкової сили, практично не відрізняється від тексту відповідної резолюції Ради Безпеки ООН, схваленої минулого тижня. Генеральна Асамблея так само призвала до негайного припинення вогню, за яким повинне послідувати повне виведення ізраїльських військ з обложеного палестинського анклава.

Як передає Reuters, група радикально настроєних мусульманських держав і латиноамериканських країн на чолі з Еквадором спробувала провести різкіший по відношенню до Ізраїлю варіант резолюції. Компромісним, проте, став текст, вироблений в консультаціях між країнами Євросоюзу і Палестинською адміністрацією. Підсумковий документ, зокрема, включив ту, що викликала протести з боку "радикалів" фразу про те, що "палестинське і ізраїльське мирне населення повинні бути захищені, і їх страждання повинні підійти до кінця".

Зараз ви читаєте новину «Генасамблея ООН прийняла резолюцію, що вимагає негайного припинення вогню в Секторі Газа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі