четвер, 28 грудня 2023 19:49

Де сьогодні атакували окупанти: у Генштабі повідомили новини

Де сьогодні атакували окупанти: у Генштабі повідомили новини
За добу відбулось 42 бойових зіткнення. Фото: Генштаб ЗСУ

Сьогодні на фронті відбулось 42 бойових зіткнення.

Ворог завдав два ракетних та 40 авіаційних ударів, здійснив 33 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах, повідомляє Генштаб у зведенні.

Авіація Сил оборони завдала ударів по 17 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та по двох зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділи ракетних військ атакували два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, чотири артилерійські засоби та два склади боєприпасів противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни просунулись біля Степового: ISW проаналізував ситуацію на основних напрямках фронту

Волинський та Поліський напрямки

Оперативна обстановка без суттєвих змін. Не виявлено ознак формування наступальних угруповань.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Російські окупанти зберігають військову присутність у прикордонних районах, проводять диверсійно-розвідувальну діяльність. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 20 населених пунктів.

Куп'янський напрямок

Українські захисники відбили 12 атак ворога у районі Синьківки Харківської області. Авіаудари ворога були поблизу Петропавлівки та Глушківки Харківської області. З артилерії та мінометів обстріляли близько 10 населених пунктів.

Лиманський напрямок

Ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Були авіаційні удари у районах Невського, Новолюбівки, Серебрянського лісництва Луганської області та Тернів, Колодязів, Ямполівки, Сіверська, Спірного, Переїзного Донецької області. Від ворожих артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів.

Бахмутський напрямок

Сили оборони відбили три атаки противника поблизу Богданівки та Андріївки Донецької області. Ворог там безуспішно намагався прорвати оборону наших військ. Росіяни обстріляли близько 10 населених пунктів.

Авдіївський напрямок

Наші захисники відбили 11 атак ворога східніше Новобахмутівки, Авдіївки та ще 10 атак у районах Первомайського та Невельського Донецької області. Ворог там за підтримки авіації безуспішно намагався прорвати оборону наших військ. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали близько 10 населених пунктів.

Мар'їнський напрямок

Сили оборони стримують ворога у районах Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області. Противник здійснив там дві безуспішні атаки на українські позиції. Обстріляв п'ять населених пунктів.

Шахтарський напрямок

Ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Старомайорське Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів.

Запорізький напрямок

Сили оборони відбили дві атаки у районах Роботиного та південніше Новодарівки Запорізької області. За підтримки авіації ворог безуспішно намагався витіснити наші підрозділи із займаних позицій. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів.

Херсонський напрямок

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку артилерійських обстрілів противника зазнали Золота Балка, Тягинка, Іванівка, Новотягинка, Херсон, Софіївка та Станіслав Херсонської області.

"Ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби противник здійснив 13 безуспішних штурмових дій на позиції наших військ, отримав гідну відсіч та зазнав значних втрат. Українські воїни стійко тримають оборону, надалі утримують зайняті позиції та завдають вогневого ураження противнику", - йдеться у повідомленні.

В The New York Times опублікували статтю про начебто готовність Росії до миру з коментарем прессекретаря президента РФ Дмитра Пєскова.

Видання поспілкувалося із двома колишніми високопоставленими російськими чиновниками, близькими до Кремля, а також американськими чиновниками та міжнародними офіційними особами, які отримали повідомлення від представників Путіна.

Вони стверджують, що російський диктатор щонайменше з вересня надсилав сигнали через посередників про те, що нібито відкритий для припинення вогню, яке призведе до заморожування бойових дій уздовж поточної лінії фронту.

Зараз ви читаєте новину «Де сьогодні атакували окупанти: у Генштабі повідомили новини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі