четвер, 13 травня 2010 15:21

ФСБ доповідає, що три підривники московського метро вбиті при затриманні

ФСБ доповідає, що три підривники московського метро вбиті при затриманні

Спецслужбам вдалося ліквідувати при затриманні трьох терористів, причетних до організації вибухів у московському метро 29 березня. У ФСБ заявили, що встановили особистості всіх осіб, які брали участь у плануванні і проведенні теракту.

Про це повідомив директор ФСБ Олександр Бортніков на нараді у президента Росії Дмитра Мєдвєдєва. За його даними, встановлені всі учасники бандгрупи, яка готувала і здійснила теракти в московському метро, - як виконавці, так і організатори.

"При спробі затримання трьох учасників банди, в числі яких була особа, котра супроводжувала терористок-смертниць до Москви і людина, що проводила одну з них на місце проведення теракту, на превеликий жаль, не змогли взяти живими. Вони надали запеклий збройний опір і були знищені" , - повідомив Бортніков.

Він сказав, що інших осіб, окрім трьох знищених, зараз активно розшукують. "Нам вони відомі", - підкреслив директор ФСБ.

Найближчим часом ФСБ розраховує завершити розслідування московських терактів. "Робота проводиться спільно бригадою Слідчого комітету і МВС", - повідомив Бортніков. Він переконаний, що найближчим часом слідство зможе ще більше просунутися в розслідуванні.

Мєдвєдєв заявив, що терористи, причетні до терактів у московському метро, у разі чинення опору при затриманні повинні безжально знищуватися. "Тих, хто чинить опір, потрібно знищувати, шкодувати немає чого", - сказав президент.

Він зажадав від ФСБ та СКП регулярно і публічно доповідати про те, як йде розслідування терактів. Президент пообіцяв, що до теми розслідування знову повернеться через деякий час і зажадав надавати регулярні доповіді не тільки йому, але і доводити їх до громадськості. "Справа надзвичайно резонансна, загинули наші люди", - нагадав він.

Нагадаємо, що два вибухи в московському метро пролунали 29 березня. Терористки-смертниці підірвали себе на станціях метро "Луб'янка" і "Парк культури". В результаті загинули 40 людей, близько 160 постраждали.

Як встановило слідство, обидва вибухи здійснили уродженки Дагестану. Вибух на "Парк культури" здійснила Джанет Абдурахманова (Абдулаєва), 1992 року народження. Теракт на "Луб'янці" здійснила дружина голови бандугруповання Магомедалі Вагабова Маріам Шаріпова, 1982 року народження.

РИА "Новости", NEWSru
Зараз ви читаєте новину «ФСБ доповідає, що три підривники московського метро вбиті при затриманні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі