четвер, 26 серпня 2010 11:24

Фотографи "підростили" Медведєва на 10 см (ФОТО)
6

Блогери сміються: Дмитра Медведєва  "доростили" до Боно, щоб не ганьбити його на фото.

Опубліковані в пресі фотографії зустрічі в Сочі Дмитра Медведєва з лідером ірландської групи U2 Боно змусили блогерів говорити про хитрощі репортерів робити російського "нанопрезидента" вищим.

На одній з фотографій, де Медведєв і Боно йдуть по набережній, насправді чітко видно, що ніякої різниці в зрості між російським лідером і музикантом немає.

Коли зріст Медведєва складає всього 162 см, Боно - на цілих 13 см вищий.

Блоггер shatkin пропонує порівняти, що на знімку Боно "широкий", а Медведєв "вузький". "Одного, я вважаю, стиснули, іншого витягли", - зауважив інтернет-користувач.

Раніше висувалися версії, що при зйомці Медведєва застосовується як фотошоп, так і принципи оптичної ілюзії.

Журналісти прагнуть знімати низькорослого російського президента знизу, а в оточенні інших людей радять йому стояти на крок попереду.

На ще одному знімку з Сочі, де Медведєв вітає рукостисканням Боно, він височить над 175-сантиметровим музикантом майже на голову.

І хоча на фотографії в учасників зустрічі відрізані ноги, по нижній кромці видно, що російський лідер стоїть на сходинці.

Блогери, обговорюючи сочинські фотографії, згадали недавній знімок Медведєва з ректором МДУ Віктором Садовничим.

Зріст Садовничого становить, за відомостями користувачів ЖЖ, 170 см. Проте на фотографії він виглядає нижче Медведєва.

Про російського президента-велетня на фотографіях ЗМІ писали й під час його недавнього візиту до США, коли Медведєва зняли поруч з губернатором Каліфорнії Арнольдом Шварценеггером.

При зрості 185 см виконавець ролі Термінатора дивним чином не височів над Медведєвим.

Ці фотографії змусили говорити про хитрощі, до яких вдається як сам російський лідер, так і фотографи.

За деякими даними, Медведєв носить туфлі на підборах заввишки до 5-6 см.

Не виключено, що в них є і прихований каблук у два-три см.

Таким чином, тільки за допомогою взуття Медведєв може зрівнятися з прем'єр-міністром Володимиром Путіним, який теж не гігант, але все ж таки на 8 см вище президента.

Відзначимо, що на сочинських фотографіях на Медведєві дійсно черевики на підборах, але і в Боно каблук на взутті не нижчий.

Можливо, декілька сантиметрів президентові додає його звичка тримати спину прямою, в той час як музикант сильно сутулиться.

ЗМІ також писали, що в президентському полі віддають перевагу фотографам невисокого росту, тому що вони можуть знімати з більш низькою позиції, щоб фігури на знімках виходили витягнуті.

Відзначимо, що наразі Медведєв вважається самим низькорослим правителем у світі.

Раніше цей "титул" належав північнокорейському лідеру Кім Чен Іру - його зріст всього на кілька міліметрів перевищує медведєвських 162 см.

В історії, проте, відомі світові лідери набагато нижче Медведєва і Кім Чен Іра. Найнижчим був президент Мексики Беніто Хуарес, який займав цю посаду з 1867 по 1872 рік, - його зріст становив 135 см.

Перший прем `єр-міністр Ізраїлю Давид Бен-Гуріон і китайський лідер Ден Сяопін мали зріст150 см.

Зріст Ясіра Арафата становив 155 см, а Микита Хрущов був на чотири сантиметри нижчий за Медведєва (158 см).

Фото: News ru.com 

Зараз ви читаєте новину «Фотографи "підростили" Медведєва на 10 см (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі