четвер, 02 червня 2022 14:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Фінансували війну в РФ: в Україні підозрюють понад 7 тис. резидентів

Фінансували війну в РФ: в Україні підозрюють понад 7 тис. резидентів
Розслідують близько 40 кримінальних справ щодо можливого фінансування війни РФ, заявив голова Нацполіції Ігор Клименко. Фото: t.me/UA_National_Police

В Україні відкрито близько 40 кримінальних проваджень щодо можливого фінансування війни.

Бізнес може використовуватися в різних фінансових механізмах і виступати плацдармом для фінансування, зокрема і тероризму, заявив голова Національної поліції України Ігор Клименко.

"З початку війни слідчі Нацполіції розпочали близько 40 кримінальних проваджень за ознаками можливого фінансування війни чи тероризму. Тільки Департаментом стратегічних розслідувань протягом двох місяців від початку війни було поставлено на контроль більше семи тисяч резидентів, які мали або могли мати бізнес-відносини з країною-агресоркою, Білорусією в тому числі", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали кількість убитих медиків і зруйнованих росіянами лікарень

Додав, що слідчі встановили майже 2600 компаній, які належать особам з Росії чи Білорусі. Тож поліцейські збирають та документують можливу причетність чиновників держпідприємств та приватної форми власності й навіть іноземних громадян до фінансування країни-агресорки.

"Ті підприємства і ті громадяни, які фінансували війну Росії проти України, мають понести відповідне покарання", - зазначив Клименко.

Слідчі ДБР розпочали досудове розслідування провадження щодо фінансово-промислової групи, яка пов'язана з російським олігархом Олександром Бабаковим та його партнерами. Досудове слідство триває за п'ятьма статтями Кримінального кодексу України.

Зараз ви читаєте новину «Фінансували війну в РФ: в Україні підозрюють понад 7 тис. резидентів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі