понеділок, 07 липня 2008 09:17

Фідель Кастро закликав повстанський рух звільнити заручників

81-річний Фідель Кастро висловив різке заперечення проти жорстких методів викрадання і утримування заручників в джунглях.

В той же час, на його думку, члени ФАРК не повинні складати зброї, оскільки за останні півстоліття ті повстанські угрупування, що відмовилися від боротьби, "так і не побачили миру".

Ця заява з"явилася через декілька днів після звільнення з полону Інгрід Бетанкур, яку повстанці ФАРК утримували близько шести років.

Звернення Кастро було опубліковане в інтернеті в суботу.

В іншому своєму посланні, що з"явилося 3 липня, колишній лідер Куби привітав колумбійських військових з успішною операцією.

На даний час у полоні в бойовиків ФАРК залишаються декілька сотень заручників.

Цікаво відзначити, що протягом останніх двох років колишній кубинський лідер утримується від появи на публіці, зате постійно публікується в місцевій пресі та Інтернеті. У своїх статтях він неодноразово зачіпав найбільш важливі внутрішні й міжнародні проблеми, особливо ті, що стосуються політики США, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Фідель Кастро закликав повстанський рух звільнити заручників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі