вівторок, 25 грудня 2007 09:12

Фідель Кастро повертається до влади

Стан здоров"я кубинського лідера Фіделя Кастро поліпшується.

Кубинський лідер Фідель Кастро, який відновлюється після перенесеної торік операції на шлунку, почав набирати вагу, займатися фізичними вправами двічі на день. 

Про це повідомляє РІА Новини з посиланням на заяву його брата Рауля Кастро. "Він знаходиться при повному розумі і  повністю використовує свої розумові здібності, займається фізичними вправами з невеликими обмеженнями. Він знову набрав вагу і м"язову масу... завдяки чому партія може підтримати його на виборах", - заявив Рауль Кастро.

Раніше минулого тижня Фідель Кастро повідомив у заяві, зачитаній по національному телебаченню, що він, можливо, не залишиться при владі. За словами Фіделя, "його основний обов"язок полягає в тому, щоб не триматися за владу і не перешкоджати тим самим молодому поколінню".

На початку грудня Фіделя Кастро висунули кандидатом в депутати кубинського парламенту, вибори в який пройдуть 20 січня 2008 року.

Обрання до парламенту - неодмінна умова для того, щоб претендувати на вищу посаду в країні - пост голови Держради, яку зараз формально займає 81-річний Кастро. Проте лідер кубинської революції 31 липня 2006 року, після операції на шлунку, тимчасово передав владу своєму братові Раулю і жодного разу за останні 17 місяців не з"являвся на публіці, повідомляє "Обозреватель".

Зараз ви читаєте новину «Фідель Кастро повертається до влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі