середа, 21 червня 2023 09:22

Феодорів день: чого сьогодні треба уникати і чим краще зайнятись

Феодорів день: чого сьогодні треба уникати і чим краще зайнятись
Яке сьогодні свято 21 червня: вшановують Феодора Стратилата, який є покровителем воїнів Фото: wikipedia

Православна церква 21 червня вшановує пам'ять священномученика Феодора Стратилата.

Наші предки в цей день копали колодязі і святили воду в них. Святий покровитель цього дня відомий в народі як Федір-Колодязник. Вважається, що вода з колодязів в цей день особливо корисна. Зібрану в день Федора колодязну воду зберігали в захищеному місці і лікували нею хворих, пише kolo.

Церква вважає святого Федора покровителем православних воїнів, тому в це народне свято можна помолитися за близьких захисників в ЗСУ.

Наші предки в народне свято 21 червня займалися прополкою бур'янів і підгодівлею городу гноєм. Спочатку родичі допомагали на ділянці найстаршим членам родини, а потім літні допомагали молодим. По закінченню робіт всі разом їли кашу.

Народжені 21 червня люди дуже талановиті і успішні у всьому, за що вони беруться. У них розвинена уява і нестандартне мислення. Мають сильну потребу у визнанні і хочуть бути у всьому найкращими. Таким людям важко працювати на нетворчій, монотонній роботі.

Що не можна робити 21 червня

У цей день не варто довго знаходиться на вулиці без сонцезахисного крему, оскільки сонце 21 червня дуже підступне і особливо яскраво світить.

Уникайте сварок і конфліктів сьогодні, постарайтеся не думати про погане.

Якщо сьогодні у вас просять прощення - не відмовляйте людині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День літнього сонцестояння: що зробити, щоб доля посміхнулася вам

Заборонено в цей день нешанобливо ставитися до природи - обривати листя, ламати гілки, навмисно топтати траву, зривати квіти, вбивати комах і, зрозуміло, смітити. Також 21 червня не можна збирати більше лікарських диких трав, ніж вам необхідно.

День літнього сонцестояння — унікальна подія, яка здавна має в Україні свої особливості і традиції. На цей день припадає найдовший день і найкоротша ніч.

Сонцестояння — особливе явище, яким здавна люди насолоджувалися. За рік Земля переживає дві такі події — взимку і влітку.

Зараз ви читаєте новину «Феодорів день: чого сьогодні треба уникати і чим краще зайнятись». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі