субота, 30 січня 2016 04:54

Європу попереджають про мільйонний потік біженців через Туреччину

Європу попереджають про мільйонний потік біженців через Туреччину
AFP

Протягом 2016 року в Європу прибуде близько 1 мільйона біженців тільки з території Туреччини. Про це повідомляє Німецька хвиля, посилаючись на заяву голови Агентства з охорони зовнішніх кордонів ЄС Frontex Фабріс Леггері.

"Не слід плекати ілюзій: поки в Сирії тривають вбивства, біженці будуть прибувати. Було б досягненням, якби вдалося утримувати їх кількість стабільною", - зауважив Леггері.

За його словами, причиною потоку біженців залишається, зокрема, громадянська війна в Сирії.

"Незважаючи на погані погодні умови, щодня в Грецію прибувають від 2 до 3 тисяч осіб. Це все-таки 1 млн протягом року, я математику знаю", - зазначив Леггері.

Водночас він розкритикував недостатні дії Туреччини задля зменшення напливу біженців.

"Туреччині слід дещо ускладнити бізнес контрабандистам. Це - організовані злочинці, й турецька поліція зобов'язана та й має можливість покласти край їхній діяльності", - додав він.

За його словами, на тлі цього, зокрема, критичним мінімумом є надання з боку Туреччини інформації про біженців, приміром скільки їх та звідки вони.

Наприкінці грудня 2015 Міжнародна організація з міграції опублікувала дані, згідно з якими за минулий рік до Європи прибули понад мільйон мігрантів. Більше 800 тисяч чоловік прибули через Грецію і Туреччину - серед них 455 тисяч сирійців і 186 тисяч афганців.

Зараз ви читаєте новину «Європу попереджають про мільйонний потік біженців через Туреччину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі