вівторок, 04 листопада 2008 15:47

Європа вже ставить вимоги новому президентові США

Сьогоднішня стаття в BerlinerZeitung присвячена зустрічі 27 міністрів закордонних справ ЄС, що відбулася вчора в Марселі. Новий президент США ще не вибраний, пише журналіст Торстен Кнуф, але ЄС вже знає, чого він чекає від нового господаря Білого дому: європейці хочуть бути рівноправними партнерами американців.

На зустрічі виступила комісар ЄС Беніта Ферреро-Вальднер, яка сказала, що Європі пора вести розмови з американською адміністрацією на рівних, адже успішне посередництво ЄС в кавказькому конфлікті показало, що Євросоюз - це серйозний гравець на міжнародній арені, пише "Інопресса".

Європейці виділили декілька тем, важливих як для ЄС, так і для США. Серед них реформа світової фінансової системи, ефективний захист клімату, положення в Центральній Азії і на Близькому Сході, активніше залучення прогресуючих держав, таких як Китай і Індія, в процеси ухвалення рішень, важливих для всього світу. Як відзначає видання, в Марселі було сказано, що єдина лінія поведінки необхідна і відносно Росії, особливо з урахуванням іранської ядерної програми, і що уряд в Москві повинен "дотримуватися міжнародних правил гри".

Нагадаємо, сьогодні проходять вибори президента США. Згідно з опитуваннями, новим американським президентом стане демократ Барак Обама.

Зараз ви читаєте новину «Європа вже ставить вимоги новому президентові США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі