вівторок, 21 квітня 2009 11:17

Ще одна країна просить у МВФ мільярди доларів

Ще одна країна просить у МВФ мільярди доларів
Міністерство фінансів та Центробанк Колумбії попросили у Міжнародного валютного фонду кредит на загальну суму в 10,4 мільярда доларів. Ці кошти потрібні Колумбії для стимулювання економіки в умовах загальносвітової рецесії, наголошується в офіційному прес-релізі МВФ.

Колумбія попросила кошти у МВФ на один рік. За умовами членства у фонді, Колумбія не може претендувати на таку велику суму, проте в умовах кризи МВФ дозволив країнам звертатися за кредитами, об"єми яких можуть в рази перевищувати встановлені раніше квоти.

Раніше МВФ схвалив відкриття кредитної лінії Мексиці на 47 мільярдів доларів і почав обговорення кредиту Польщі на 20,5 мільярда доларів. Ці кошти країнам, що розвиваються, також потрібні для того, щоб не допустити різкого обвалу економік в умовах кризи.

За словами глави МВФ Домініка Стросс-Кана, він задоволений, що міністр фінансів Колумбії Оскар Іван Сулуага і глава місцевого ЦБ Хосе Даріо Урібе попросили МВФ про допомогу. Стросс-Кан відзначив, що у колумбійської економіки дуже міцний фундамент, а влада країни оперативно відреагувала на наступаючу кризу.

Нагадаємо, що МВФ відновив активне кредитування країн, що розвиваються, із загостренням кредитної кризи. Зокрема, МВФ видав екстрені кредити Україні, Ісландії, Білорусі, Латвії, Угорщині, Пакистану і низці інших країн. У 2009 році МВФ почав видавати кошти в рамках гнучких кредитних ліній і тим країнам, які поки що не сильно постраждали від кризи, але можуть найближчим часом. Так, кредит Мексиці, який став найбільшим за всю історію МВФ, носить саме упереджувальний характер.

Потенційними кандидатами на нові кредити МВФ є Бразилія, Чилі, Південна Корея, Чехія та Сінгапур, відзначає Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Ще одна країна просить у МВФ мільярди доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі