пʼятниця, 26 лютого 2010 15:57

ЄС засудив свою представницю за відвідини інаугурації Януковича

ЄС засудив свою представницю за відвідини інаугурації Януковича

Верховний представник із закордонних справ і політики безпеки Європейського союзу баронеса Кетрін Ештон зустріла критику з боку членів урядів ЄС у зв"язку зі своїм візитом на інаугурацію президента України Віктора Януковича.

Водночас з інаугурацією, яка відбулася у четвер, 25 лютого, в Іспанії проходила зустріч міністрів оборони країн ЄС з генсеком НАТО Андерсом Фог Расмуссеном, де, як передбачалося, повинна була бути присутньою і Ештон.

Міністр оборони Іспанії Карме Чакон, чия країна головує нині в Євросоюзі, висловила жаль у зв"язку з рішенням верховного представника відвідати не зустріч з генсеком НАТО, а інаугурацію Януковича. Своє невдоволення поведінкою баронеси Ештон висловили під час переговорів за закритими дверима і інші міністри оборони країн ЄС.

Ситуація із зустріччю міністрів оборони ЄС - не перший вчинок Ештон, що викликав невдоволення її колег по Євросоюзу. Раніше баронеса, яка виконує свої обов"язки на посаді верховного представника з закордонних справах і політики безпеки близько трьох місяців, зіткнулася з гострою критикою, коли вирішила не відвідувати з офіційним візитом Гаїті після землетрусу. Тим часом її рішення не літати на Гаїті пояснювалося тоді бажанням не блокувати місцевий аеропорт для літаків з гуманітарною допомогою.

На інавгурації Віктора Януковича Кетрін Ештон представляла Євросоюз. Її критики відзначають, що замість верховного представника на цьому заході повинен був бути присутнім або голова ЄС Херман ван Ромпей, або голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «ЄС засудив свою представницю за відвідини інаугурації Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі