вівторок, 18 грудня 2007 09:16

ЄС визначив, що таке "водка"

Міністри сільського господарства Євросоюзу досягли угоди з приводу нового торгового визначення "водки" і схвалили виробництво цього спиртного напою з нетрадиційної сировини, тобто культур, що не відносяться до зернових чи картопляних. Як йдеться в повідомленні Єврокомісії, згідно новим правилам, виробникам спиртного дозволяється відносити напої, виготовлені з нетрадиційних інгредієнтів, до водки за умови, що на ярликах зазначатиметься відповідний склад горілчаного напою.

Тепер "водкою" можуть іменуватися будь-які алкогольні напої міцністю не менше 37,5 градуса.

Це рішення може розглядатися як "поразка" традиціоналістів, які виступали за збереження колишнього статусу горілки як напою, виготовленого із зернових або картоплі.

Проти "горілчаної" реформи виступили Фінляндія, Польща та Швеція, тоді як зняття обмежень на склад горілки підтримали Велика Британія, Нідерланди й Австрія, а також британська компанія Diageo Plc. – найбільший у світі виробник і дистриб"ютор алкогольних напоїв.

Раніше, на початку року, комітет Європарламенту із захисту навколишнього середовища запропонував називати водкою напій, вироблений із традиційних інгредієнтів, тобто картоплі, зерна та патоки. На пляшках з рідиною, отриманою з інших матеріалів, будуть етикетки, що попереджають про це споживача. Крім того, цей напій називатиметься "Змішана водка".

Нове законодавство набуде чинності відразу після його оприлюднення в офіційному журналі ЄС, повідомляє РБК.

Зараз ви читаєте новину «ЄС визначив, що таке "водка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі