пʼятниця, 09 серпня 2019 16:33

Експерт про зміну "Мінська": Без нових учасників доведеться чекати на смерть Путіна

Експерт про зміну "Мінська": Без нових учасників доведеться чекати на смерть Путіна
Олександр Кочетков: Швидше за все, Москва знов почне кричати, що ми не хочемо миру, не виконуємо домовленостей, обстрілюємо житлові квартали. Фото: ЗІК

У рамках переговорів із Росією маємо робити сильні та несподівані для ворога кроки.

Каже для Gazeta.ua політолог Олександр Кочетков, коментуючи пропозицію представника України у Тристоронній контактій групі Романа Безсмертного. Він каже, що нам варто призупинити роботу і "Мінську".

"Це дуже передбачувана, протокольна реакція. Нам треба переглянути ключові позиції щодо "Мінська". Не можна виходити з переговорів, не пропонуючи дієвої альтернативи. "Нормандський формат" таким бути не може. Він дуже близький до Мінських переговорів за своїм духом та ефективністю. Не буде дієвим, доки там немає США. В ідеалі варто було б долучити до перемовин і Китай. Без цього доведеться чекати на смерть Путіна, щоб вирішити конфлікт на Донбасі", - вважає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Демарш у "Мінську" приверне увагу світу до брутальних дій Росії

За його словами, озвучена думка - це не особиста точка зору Безсмертного.

"Він озвучив позицію української делегації у "Мінську". Тепер має бути реакція Росії. З огляду на неї будемо приймати остаточне рішення. Поки просто кинули м'яч на російське поле. Швидше за все, Москва знов почне кричати, що ми не хочемо миру, не виконуємо домовленостей, обстрілюємо житлові квартали. Але навіть після цього не варто припиняти роботи на Мінському майданчику. Йому поки немає дієвої альтернативи. Тож, якщо просто вийдемо зараз, це буде виглядати як наша відмова від окупованих територій. Це призведе до зменшення санкційного тиску на РФ і фактично нашого програшу", - додає політолог.

Представник України у Тристоронній контактній групі Роман Безсмертний сказав, що нам варто призупинити роботу у Мінському процесі після загибелі чотирьох українських військових у Павлополі. Зробити це мінімум до моменту, поки буде зібраний "нормандський формат".

Зараз ви читаєте новину «Експерт про зміну "Мінська": Без нових учасників доведеться чекати на смерть Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі