пʼятниця, 09 серпня 2019 16:10

Демарш у "Мінську" приверне увагу світу до брутальних дій Росії

Демарш у "Мінську" приверне увагу світу до брутальних дій Росії
Якщо на Росію не давити, вона буде діяти агресивно, - каже представник України у Тристоронній контактній групі Роман Безсмертний, 53 роки. - У РФ зовнішня політика реалізується через принцип примусу до миру силою. Фото: СтопФейк

Україна має неспівмірно менші інформаційні можливості для донесення своїх позицій до міжнародної спільноти, ніж Росія.

Про це в коментарі для Gazeta.ua каже політолог Михайло Басараб.

"Нам складно змагатись із російською пропагандою. Лише демаршами можна привернути увагу світової спільноти до порушень міжнародного права та домовленостей. Мінський майданчик є дуже зручним для цього. Вихід із Мінського процесу виглядатиме недружнім жестом у бік західних партнерів. Від призупинення роботи у "Мінську" ми не отримаємо жодних негативних наслідків. Проте зможемо показати усьому світу своє несприйняття брутальних, агресивних дій Росії", - вважає експерт.

Для нас дуже важливо залучити до переговорів Сполучені Штати, наголошує він.

"Петро Порошенко на посаді президента недостатньо наполягав на цьому. Можливо, через позицію тодішнього президента Америки Барака Обами. Той намагався самоусунутись від проблеми. Не виключено, що Берлін і Париж були проти участі США", - говорить Басараб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський анонсував з'їзд у "нормандському форматі"

На його думку, ініціатива Володимира Зеленського залучити Америку та Велику Британію правильна.

"Але Москва буде старанно пручатися. Не виключно, що застосує шантаж щодо Берліну та Парижу. Стара Європа має сильну бізнесову, корупційну й енергетичну залежність від Кремля. У ЄС діє проросійське лобі. На жаль, зараз ми далеко від моменту, коли США та Велика Британія зможуть долучитись до переговорів. Треба послідовно працювати у цьому напрямі. Варто налагоджувати тісну взаємодію між Україною та США в енергетичному секторі. Маємо залучати американські інвестиції", - додає політолог.

Представник України у Тристоронній контактній групі Роман Безсмертний сказав, що нам варто призупинити роботу у Мінському процесі після загибелі чотирьох українських військових у Павлополі. Зробити це мінімум до моменту, поки буде зібраний "нормандський формат".

Зараз ви читаєте новину «Демарш у "Мінську" приверне увагу світу до брутальних дій Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі