субота, 25 травня 2024 08:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Навіщо Росії припинення вогню - аналітики пояснили мотиви Кремля

Навіщо Росії припинення вогню - аналітики пояснили мотиви Кремля
Росія використає припинення вогню для підготовки нового наступу. Фото: pravda.com.ua

Російські окупанти використають будь-яке припинення вогню для підготовки до нових наступальних операцій в Україні.

РФ могла б використати припинення вогню для підготовки сил, більш придатних для проведення наступної серії атак. Про це йдеться у повідомленні Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики нагадують, що військова інтервенція Росії в Криму і на Донбасі в 2014 році порушила численні міжнародні зобов'язання Росії щодо поваги до суверенітету і територіальної цілісності України. Йдеться в тому числі про визнання Росією України як незалежної держави в 1991 році і Будапештський меморандум 1994 року, в якому Росія конкретно зобов'язалася не підривати суверенітет і територіальну цілісність України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втрати РФ перевищили 500 тис. - нові дані Генштабу

"Немає жодних підстав вважати, що Кремль поважатиме будь-яку нову угоду, що зобов'язує Росію не порушувати суверенітет і територіальну цілісність України. Припинення вогню надало б Росії можливість відновити деградовані сили, відволікти людські ресурси на широкомасштабну експансію. Це дозволило б Росії продовжити мобілізацію своєї оборонно-промислової бази без обмежень, пов'язаних з нагальними оперативними потребами в Україні", - йдеться у повідомленні.

Аналітики також зазначають, що припинення вогню, безумовно, надало б Україні власні можливості для вирішення питань формування збройних сил і розвитку оборонної промисловості. Але Кремль, можливо, небезпідставно очікує, що заморожений фронт зробить підтримку України менш нагальною і важливою для Заходу. Це дозволить Росії випередити Україну в підготовці до відновлення бойових дій.

Росія до кінця року змушена буде оголосити нову хвилю мобілізації навіть попри те, що наразі її численність більше від української.

Для збереження переваги на полі бою РФ незабаром доведеться вийти за межі усталеної стратегії набору кадрів, пишуть західні ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Навіщо Росії припинення вогню - аналітики пояснили мотиви Кремля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі