вівторок, 26 березня 2024 15:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Експерт оцінив, скільки Росія має "Цирконів"

Експерт оцінив, скільки Росія має "Цирконів"
Усі тактико-технічні характеристики, які РФ дає на своє озброєння, дуже сильно перебільшені. Фото: скріншот

Російські окупанти навряд встигли виробити велику кількість ракет "Циркон", якими учора обстріляли столицю.

Протикорабельну ракету "Циркон" взяли на озброєння в Росії лише рік тому, заявив 26 березня майор запасу НГУ, ветеран Олексій Гетьман в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Цирконів" у них точно не багато, якщо вони зробили 10, то це дуже добре. Ця ракета була взята на озброєння в січні 2023 року, тобто тільки завершилися випробування. І це протикорабельна ракета. Я припускаю, що у них близько 10 таких ракет, виходячи з того, скільки у них "Кинджалів" - десь 20-25. Сумніваюся, що вони могли зробити більше. Учора це була антирекламна акція для російського ВПК. Вони і про "Кинджал" розповідали, що неможливо збити сучасними і перспективними засобами ППО, а про "Циркон" годі говорити", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долітає за кілька хвилин - що відомо про ракету "Циркон", якою могли обстріляти Київ

Гетьман додав, що всі тактико-технічні характеристики, які РФ дає на своє озброєння (від танків до ракет), дуже сильно перебільшені.

Водночас про те, чи напевне росіяни атакували Київ ракетами "Циркон", можна буде говорити після висновків експертів. Наразі уламки збитих ракет вивчають.

Росіяни позиціонують "Циркон" як гіперзвукову крилату ракету з повітряно-ракетним двигуном і здатністю маневрувати. Її розроблювали для ураження великих кораблів та наземних об'єктів. Російський диктатор Володимир Путін заявляв, що "Циркон" має дальність польоту понад 1000 км та розвиває швидкість до 9 Маха (3 км/с). Летить ракета на висоті 30-40 км.

Є теорія, що "Циркон" зовсім не є гіперзвуковою ракетою та наводиться на ціль завдяки радіолокаційній головці самонаведення.

Зараз ви читаєте новину «Експерт оцінив, скільки Росія має "Цирконів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі