понеділок, 24 квітня 2023 16:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Екскомандира частини ССО затримали у справі про обстріл аеродрому – ЗМІ

Екскомандира частини ССО затримали у справі про обстріл аеродрому – ЗМІ
Затримали екскомандира Романа Червінського. Фото: "Слово і діло"

Служба безпеки України затримала колишнього виконувача обов'язків командира однієї з частин Сил спецоперації Романа Червінського.

Його підозрюють у причетності до невдалої операції, після якої росіяни обстріляли аеродром "Канатове" під Кропивницьким. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на джерело.

Тоді ворог отримав дані про розміщення на аеродромі літаків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обстріл Кропивницького: повідомили про стан потерпілих

"Романа Червінського затримали у Тернопільській області вранці у понеділок", – повідомило джерело.

Йому оголосили підозру за статтею "перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень".

23 липня минулого року росіяни обстріляли 13 ракетами Кіровоградську область. Ворог випустив ракети "Калібр" морського базування і Х-22 з літака ТУ-22М3. Тоді росіяни завдали ракетного удару по аеродрому "Канатове".

За даними слідства, цей обстріл спровокували самовільні дії окремих військовослужбовців, які вирішили провести "спецоперацію" із заволодіння літаком повітряно-космічних сил РФ, чий пілот нібито погодився на пропозицію перейти на бік України. Під час цієї "операції", що проводилася попри застереження СБУ і без узгодження з відповідними державними органами, ворог отримав інформацію про розміщення особового складу Повітряних сил ЗСУ та українських літаків.

Зараз ви читаєте новину «Екскомандира частини ССО затримали у справі про обстріл аеродрому – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі