вівторок, 29 березня 2011 17:02

Джуд Лоу заступився за білоруських заарештованих журналістів
7

Світова громадськість обурена хвилею політичних арештів, що відбулись у Білорусі. Вчора, озброївшись плакатами з портретами журналістів, які опинилися у в'язниці, вулицями Лондона пройшлися Джуд Лоу і Кевін Спейсі.

Разом з іншими активістами вони вимагали негайного звільнення політичних ув'язнених, а також заявили, що, купуючи підприємства у Лукашенка, західні інвестори допомагають зміцнити диктаторський режим в країні.

Хода почалася перед офісом піар-фірми, що залучає інвестиції в Білорусь, і завершилося біля будівлі парламенту Великої Британії.

"У нас є можливість протестувати і бути почутими. І наш обов'язок - висловлюватися за тих, у кого такої можливості немає", - заявив Джуд Лоу.

Після закінчення мітингу британський актор разом з колегами з білоруського "Вільного театру" розіграв спектакль "Покоління Jeans" в одному із залів парламентських слухань.

До речі, Джуд Лоу і Кевін Спейсі не єдині, хто відкрито проявив свою позицію щодо ситуації в Білорусі. Шакіра, Мобі і група "Ляпис Трубецькой" скасували свої концерти в цій країні.

Нагадаємо, на початку березня в офіси найбільших ЗМІ Білорусі надійшов неофіційний список діячів мистецтва і творчих колективів, яких не слід згадувати в матеріалах і випускати в ефір. Окрім іншого глядачі білоруських телеканалів не побачать фільми за участю голлівудських зірок Кевіна Клайна, Семюела Уеста, Джуда Лоу, Кевіна Спейсі тощо.

Зараз ви читаєте новину «Джуд Лоу заступився за білоруських заарештованих журналістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі