субота, 09 серпня 2008 17:19

Джордж Буш подзвонив Медведєву

Президент Росії Дмитро Медведєв виклав у телефонній розмові з Президентом США Джорджем Бушем свої принципові оцінки ситуації в Південній Осетії .

Як повідомляє прес-служба Кремля, "було підкреслено, що грузинською стороною здійснена агресивна акція проти мирних жителів і російських миротворців. Результатом що спланованих і здійснених грузинським керівництвом варварських дій стали численні – рахунок йде на тисячі – людські жертви, десятки тисяч біженців, масові руйнування і, по суті справи, нехтування права на життя цілого народу".

"Росія в цих умовах керується тільки одним – завданням негайного припинення насильства, захисту мирного населення, серед якого більшість – російські громадяни, і швидкого відновлення миру", - сказав Медведєв.

Президент Росії особливо відзначив, що єдиним виходом з ініційованої грузинським керівництвом трагічної кризи є виведення Тбілісі своїх збройних формувань із зони конфлікту, повернення на шлях мирних домовленостей, і перш за все – підписання угоди з юридичними зобов`язаннями про незастосування сили. Було висловлено сподівання, що США і інші країни, які демонструють зацікавленість у встановленні стабільності і безпеки на Кавказі, діятимуть саме в цьому руслі, відзначає прес-служба.

З боку Президента США прозвучала серйозна стурбованість станом справ, заклик до деескалації ситуації, намір сприяти її поверненню в русло політико-дипломатичного врегулювання.

Розмова відбулася за ініціативою американської сторони, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Джордж Буш подзвонив Медведєву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі