пʼятниця, 13 червня 2008 16:37

Джордж Буш першим удостоївся аудієнції Папи Римського в садах Ватикану

Президент США Джордж Буш, який знаходиться з офіційним візитом в Італії, став першим лідером, удостоєним безпрецедентної аудієнції у Папи Римського, - в садах Ватикану.

За повідомленнями ЗМІ, понтифік прийняв главу Білого Дому не в бібліотеці - традиційному місці, де Папа зустрічається з лідерами держав, - а в одній з башт, розташованих на території садів Ватикану.

Як раніше пояснив журналістам глава Служби друку Святого Престолу Федеріко Ломбарді, такий незвичайний вибір місця для проведення аудієнції частково пояснюється тим сердечним прийомом, який Білий Дім надав Бенедикту XVI під час його поїздки 16 квітня в США.

Понтифік зустрів американського президента, його дружину Лору і посла США при Святому Престолі Мері-Енн Глендон під середньовічною баштою, в якій в середині минулого століття жив блаженний Папа Римський Іоанн Двадцять Третій.

Після цього Бенедикт XVI і глава Білого Дому піднялися удвох в кабінет для особистих переговорів.

Після закінчення аудієнції Буш і Папа Римський прогуляються садами Ватикану, де хор Сікстинської Капели виконає для них декілька творів духовної музики.

Цей візит став для президента США другою зустріччю з Бенедиктом XVI у Ватикані. Перший раз він відвідав Папу у Ватикані 9 червня минулого року.

Напередодні аудієнції у Ватикані, 12 червня, Буш зустрівся з президентом Італійської Республіки Джорджо Наполітано і прем"єр-міністром країни Сильвіо Берлусконі, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Джордж Буш першим удостоївся аудієнції Папи Римського в садах Ватикану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі