пʼятниця, 23 червня 2023 09:23

Спецтема: Війна Росії проти України

"Два-три місяці будуть активні бойові дії" - ГУР дав свій прогноз по війні

"Два-три місяці будуть активні бойові дії" - ГУР дав свій прогноз по війні
Заступник начальника ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький прогнозує активні бої на фронті у найближчі місяці. Фото: pravda.com.ua

Найближчими місяцями на фронті триватимуть активні бойові дії.

А в середині літа буде проведена оцінка спроможностей Російської Федерації. Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" сказав заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

Водночас довгострокових прогнозів щодо перебігу війни він не дає.

"На весь рік давайте не будемо прогнозувати. Скажу так: у найближчі два-три місяці будуть активні бойові дії. Як наступального, так і оборонного характеру, тому що наша стратегічна мета і ціль ‒ це звільнення всіх наших територій", ‒ сказав Скібіцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контрнаступ ЗСУ ‒ аналітики показали актуальні карти боїв

Він також припускає, що Росія намагатиметься виконати поставлені перед собою завдання, "щоб сказати, чи закінчили вони свою "спеціальну військову операцію", чи не закінчили".

"Тим не менш, ми будемо орієнтуватися на середину літа. Чи вдасться противнику виконати свої плани з модернізації, з перегрупування, з формування нових з'єднань, частин, як у них відбудеться реформування", ‒ зазначив Скібіцький.

За його словами, російське командування вже офіційно заявило про реформування армії. Йдеться, зокрема, про відновлення Ленінградського та Московського військових округів.

"Після цього можна буде і робити оцінку спроможностей РФ, і прогнозувати можливий характер дій Росії уже на осінньо-зимову кампанію", ‒ додав Скібіцький.

Українські війська мають успіх на двох напрямках південного фронту.

Сили оборони продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, повідомив 23 червня речник Генерального штабу Збройних сил України Андрій Ковальов.

Зараз ви читаєте новину «"Два-три місяці будуть активні бойові дії" - ГУР дав свій прогноз по війні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі