середа, 23 квітня 2008 13:20

Два посольства Данії евакуювали через терористів

Власті Данії евакуювали працівників данських посольств в Алжирі і Афганістані через підвищення рівня терористичної загрози в цих країнах.

Про це повідомили представники властей країни.

За словами представника данського МЗС Еріка Лаурсена, працівники посольств в Алжірі і Афганістані переміщені в будівлі, розташовані в столицях цих держав - Алжирі і Кабулі, але їх точне місцезнаходження засекречене. При цьому Лаурсен підкреслив, що посольства не закриті, і з працівниками можна зв"язатися по телефону і електронній пошті.

За інформацією данських спецслужб, ризик атаки різко підвищився після повторної публікації у виданнях Данії карикатур на пророка Мухаммеда. Насамперед в небезпеці опинилися громадяни країни, що знаходяться в Північній Африці, на Близькому Сході, в Пакистані і Афганістані.

Як повідомлялося, перша публікація карикатур на пророка Мухаммеда, що з"явилися у вересні 2005 року в данській газеті "Юлландс-постен", а потім передрукованих багатьма європейськими виданнями, спровокувала хвилю протесту мусульман всього світу.

У лютому цього року щонайменше 17 данських газет знову опублікували карикатуру на пророка, який зображений з бомбою на голові. Редакції газет зважилися на повторну публікацію на знак протесту проти замаху, що планувався на 73-річного Курта Вестергаарда, одного з авторів карикатур, передає AssociatedPress.

Зараз ви читаєте новину «Два посольства Данії евакуювали через терористів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі