понеділок, 07 липня 2008 14:02

Дружини Медведєва і Буша приїхали на саміт G8 почаювати (ФОТО)

Знайомство перших леді з традиційною культурою Японії почалося сьогодні з демонстрації 12-шарового кімоно - традиційного японського костюма. Перед подружжям глав "великої вісімки", включаючи Світлану Медведєву та Лору Буш, в готелі "Віндзор" на острові Хоккайдо продемонстрували складну процедуру його одягання.

Під час демонстрації організатори давали пояснення і приводили приклади з японської історії, так або інакше пов"язані зі становленням японського костюма.

Перші леді, дізналися, зокрема, що традиція носіння кімоно існує в Японії вже більше 1000 років. На демонстрації додали також, що молоді японці навіть в наші дні часто одягають їх із різних офіційних приводів.

Після закінчення церемонії дружини глав "вісімки" зробили колективне фото з нарядженою в кімоно моделлю, а потім знімалися з нею окремо.

Після демонстрації жінки пройшли в іншу кімнату, де Кііоко Фукуда особисто провела для них чайну церемонію. Дружина прем"єра розповіла подружжю глав Групи вісімки, що "чайній церемонії - більше 450 років, і навчившись їй, можна пізнати й інші традиційні мистецтва Японії".

Спочатку всім були запропоновані солодощі, оскільки традиційний японський чай трохи гірчить. Потім перші леді випили по чашці чаю, приготованого самою Кііоко Фукудой, а потім самі його приготували, але не пили, а обмінялися одна з одною, щоб спробувати, який чай у кого вийшов.

Естетичне і філософське навантаження церемонії впродовж століть змінювалося, проте і сьогодні вона вважається ідеальним часом для бесід про прекрасне - мистецтво, літературу, живопис тощо. Кііоко Фукуда - майстер чайної церемонії й займається цим старовинним мистецтвом вже більше 30 років.

Перш ніж попрощатися, Світлана Медведєва трохи поспілкувалася з дружиною японського прем"єра.

Офіційну жіночу програму саміту "великої вісімки" на північному японському острові Хоккайдо сьогодні вранці відкрив ланч. Одягнена в блакитне кімоно Кііоко Фукуда приймала дружин глав "великої вісімки" в ресторані готелю "Віндзор".

"Саміт" перших леді проходить не у повному складі. На нього із різних поважних причин не приїхали дружини президента Франції та прем"єра Італії. Без свого чоловіка приїхала на Хоккайдо канцлер Німеччини, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Фото Reuters та офіційного сайту МЗС Японії

Зараз ви читаєте новину «Дружини Медведєва і Буша приїхали на саміт G8 почаювати (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі