середа, 23 січня 2013 15:35

Дружина голови СБУ: "Панічно боюся людей!"
5

Фото: Фото: odnoklassniki.ru

47-річний новопризначений голова СБУ Олександр Якименко вчився з дружиною Оленою в одній школі. Про це свідчать фотографії з соціальної мережі "Одноклассники". Їх опублікував шкільний товариш Якименків, а нині вчитель Городнянськоїї гімназії у Чернігівській області Володимир Лепень, 47 років.

На знімках тридцятирічної давнини стрижений під макітру десятикласник Якименко відкриває перший дзвінок — іде вздовж вишикуваних у лінійку учнів із букетами. На іншому фото він стоїть у пижиковій чорній шапці поряд із дівчиною в білому береті й окулярах. Це — його майбутня дружина Олена Роміна, 47 років. Окуляри вона носить і досі.

Олександр Якименко народився у родині військового в естонському місті Кейла. У 1970-их сім'я переїхала до Монголії. Жили у військовому містечку Налайха.

"Воно розташоване за 40 кілометрів від Улан-Батора і за 13 від міста Налайх, - розповідає Володимир Лепень на своїй сторінці в "Одноклассниках". - Наша школа №6 була маленькою і затишною. Класи - невеличкі. До 6-7 – паралель, а потім заводили в один клас по 17-20 чоловік. Там працювали дуже сильні творчі вчителі, за рівнем знань і виховним процесом нам могли позаздрити кращі московські школи. Скільки поїздок нам організовували! У 7 класі їздили в сам Налайх. Були у склодувній майстерні, спускалися до шахти. У 8 класі відвідали Улан-Баторський цирк."

"Вова, цирк пам'ятаю, Налайх... А ось шахту і майстерню ні, - пише Олена Якименко в "Одноклассниках". - Що пригадую - обрали мене головою загону, і я так злякалася, що заплакала. А всі вирішили, що від радості. Потім я успішно все завалила, і мене тактовно переобрали. Я й до цього часу така боягузка і панічно боюся людей! Все життя ходжу – тримаюся за Сашину руку."

Роміна дізнається від Лепеня про смерть колишнього учителя алгебри.

"Як шкода, - пише Олена Володимирівна, - завдяки йому я до цього часу пам'ятаю, як вирішувати квадратні рівняння. І при вступі до інституту в мене не було проблем із математикою."

Також Олена Якименко розмістила на своїй сторінці в "Одноклассниках" два десятка фотографій зі своїм чоловіком. Коли побачила, що на її сторінку заходили журналісти, обмежила до них доступ. Тепер ці світлини можуть переглядати лише друзі голови СБУ.

 

Зараз ви читаєте новину «Дружина голови СБУ: "Панічно боюся людей!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі