середа, 08 червня 2022 16:55

Доки не забезпечать свою потребу: голова Закарпаття заявив, що область не поділиться пальним

Закарпатські паливні компанії відмовилися постачати пальне в інші області, доки не забезпечать свої потреби.

Навіть "попри надрентабельні пропозиції", заявив голова Закарпатської обладміністрації Віктор Микита у Facebook.

"Усі постачальники працюють в одній команді на єдиний паливний ринок області з однаковими умовами та займають тут сьогодні 40 відсотків, що більш як у 10 разів перевищує частку до початку активної фази війни. Це головний показник персональної відповідальності кожного нашого підприємця за безпеку в паливно-енергетичному секторі Закарпаття", - заявив він.

Автор: Скріншот
  Віктор Микита видалив свій допис та написав новий
Віктор Микита видалив свій допис та написав новий

Пізніше голова обласної адміністрації свій допис видалив та написав новий. У ньому він запевнив, що його нібито "не так зрозуміли".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В НБУ спрогнозували, що буде з цінами на пальне в Україні

Микита наголосив, що Закарпаття не блокує постачання пального через Карпати.

"Йшлося про місцевих підприємців, для яких ми створили сприятливі умови імпортування палива й логістики, щоб уникнути паливної кризи в області. У відповідь підприємства відмовилися спекулювати на ціні та продавати своє паливо дорожче за межі регіону", - написав він.

За його словами, вони стабілізують ринок, щоб "не відтягувати паливо з інших регіонів, де це важливіше, а намагаємося самі закривати потребу. Про жодні блокування не йшлося".

В Україні хочуть повернути державне регулювання цін на бензин та дизельне паливо. Його знову запровадять, коли дефіцит палива на українському ринку зникне.

Державний кордон України бензовози перетинають першочергово. Ідеться про ті бензовози, що їдуть в Україну з пальним та по нього - в країни Євросоюзу. "Зелені коридори" для них погоджені із суміжними державами.

Зараз ви читаєте новину «Доки не забезпечать свою потребу: голова Закарпаття заявив, що область не поділиться пальним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі