понеділок, 13 грудня 2021 22:13

Додаткову дозу Covid-вакцини офіційно затвердили в МОЗ

Додаткову дозу Covid-вакцини офіційно затвердили в МОЗ
Додаткову дозу Covid-вакцини колотимуть людям із груп ризику. Фото: Reuters

Міністерство охорони здоров'я схвалило додаткову дозу вакцини проти Covid-19 для груп ризику.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

"Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко підписав наказ МОЗ №2770 від 13 грудня 2021 року щодо введення додаткової дози вакцини від Covid-19 відповідно до рекомендації Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики (НТГЕІ) №18-10/2021-1", - ідеться в повідомленні.

Отримати додаткову дозу вакцини проти Covid-19 - незалежно від того, якою вакциною вони щепилися раніше, - рекомендується: людям з ВІЛ-інфекцією, онкологією, після трансплантації органів, особам, які проходять імуносупресивну або імуномодулюючу терапію, особам із низкою інших імунодефіцитних станів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали різницю впливу вакцин в якості третьої бустерної дози після курсу китайської Coronavac

"Ми рекомендуємо вводити додаткову дозу тим, хто має медичні показання для неї у зв'язку з тяжкими захворюваннями, адже їхня імунна система могла не сформувати належний захист. Після введення додаткової дози ці люди будуть більш захищені від коронавірусної хвороби", - зазначив Ляшко.

Міністерство охорони здоров'я затвердило перелік організацій, працівники яких мають обов'язково вакцинуватися

Це працівники центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів, місцевих державних адміністрацій та структурних підрозділів, закладів вищої, післядипломної, професійної, загальної середньої, початкової, позашкільної та дошкільної освіти та наукових установ.

Зараз ви читаєте новину «Додаткову дозу Covid-вакцини офіційно затвердили в МОЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі