вівторок, 16 листопада 2010 13:31

Дочки Обами допомогли йому написати книжку

Дочки Обами допомогли йому написати книжку

Нова книга президента США Барака Обами "Про тебе співаю: послання до моїх дочок" (Of Thee I Sing: A Letter to My Daughters), видання якої було анонсоване у вересні, вийде у світ у вівторок. Випустить "Послання" нью-йоркське видавництво Random House тиражем 500 тисяч екземплярів. У разі успіху Random House обіцяє випустити додатковий тираж.

Обама за допомогою своїх дочок Малії та Саші написав книжку, призначену для дітей старше трьох років, ще до того, як став главою держави. У книзі розповідей про 13 видатних американців йдеться, зокрема, про президента Джорджа Вашингтона і першого афроамериканського бейсболіста вищої ліги Джекі Робінсона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ані президент, ані його дочки в маркетинговій кампанії книги брати участь не будуть. Про це оголосив на одному з прес-брифінгів офіційний представник Білого дому Роберт Гіббс. Видавці книги підтвердили, що жодних заходів або інтерв'ю Обами у зв'язку з публікацією "Послання" не планується.

Як повідомляють американські ЗМІ, книга написана в жанрі звернення. Обама ставить питання дочкам, відповідаючи на них сам розповідями-притчами.

"Чи говорив я вам, що ви творчі люди?" - запитує люблячий батько, передуючи розповіді про художницю, майстра магічного реалізму, Джорджію О'Кіфф, "яка допомогла нам побачити красу в малому: твердість каменя і легкість пера". Інші цінні людські якості представляє решта героїв твору: Джекі Робінсон хоробрий, Альберт Ейнштейн - розумний, у Біллі Холідей була власна пісня, а перша американка, котра отримала Нобелівську премію миру, соціолог і філософ Джейн Аддамс була добра.

Ілюстрації до книги виконав художник Лорен Лонг, один з кращих ілюстраторів New York Times, що не раз працював з книгами знаменитостей.

"Прочитавши книжку Обами, я хотів тільки одного - поділитися важливою ідеєю, що міститься в ній, з моїми власними двома синами", - зізнався Лонг журналістам.

Книжка, на обкладинці якої зображені Малія і Саша на прогулянці з першим собакою країни Бо, вже стала, згідно з повідомленнями мережі книжкових магазинів Barnes & Noble і сайту Amazon.com, лідером за кількістю попередніх замовлень. Разом з тим, ніякого ажіотажу в магазинах через книгу не очікується.

"Це ж не IPhonе, щоб бути ажіотажу. Книжки тут всі пишуть", - посміхаючись, відповів співробітник одного з вашингтонських книжкових магазинів Макс.

Кошти від продажу книги підуть до фонду стипендій для дітей убитих або покалічених військовослужбовців.

"Про тебе пою: Лист моїм дочкам" - хоча і перша дитяча книга Обами, але далеко не перша проба пера президента. У його активі дві книги - "Зухвалість надії" і "Мрії мого батька".

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Дочки Обами допомогли йому написати книжку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі