середа, 04 січня 2023 09:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Добралися до стратегічного запасу - у Росії серйозні проблеми з ракетами

Добралися до стратегічного запасу - у Росії серйозні проблеми з ракетами
Росія може виготовити 50 ракет на місяць. Фото: slovoidilo.ua

Російська промисловість за місяць може виготовляти 50 ракет різних типів. Однак, враховуючи інтенсивність атак по Україні, мають проблеми з поповненням запасів.

Зокрема взмозі зробити близько 30 одиниць ракет Х-101, а також 15-20 "Калібрів", сказав представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький в інтерв'ю РБК-Україна.

"Морського базування крилатих ракет "Калібр" у них є приблизно 60 і виробляють, як я сказав, їх не дуже багато. І їм же потрібно поповнювати свої запаси. Цим, до речі, пояснюється те, чому зараз знаходять багато уламків ракет 2022 року виготовлення. Вони зразу з виробництва йдуть до військ", - пояснив Скібіцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Купола" не дочекаємося – Ігнат розповів, як Україні захистити небо

Росія вже почала використовувати ракети зі стратегічного запасу, який складає 30%. Це говорить про те, що мають проблеми з поповненням арсеналу.

"Вони цей резерв уже пройшли з усіх видів ракет: з "Іскандерів", з "Калібрів", з Х-101, з Х-555. Тобто в них уже запасів менше ніж 30%. Це свідчить про те, що реально для них є проблемним питанням поповнення своїх запасів", - сказав представник ГУР.

Сполучені штати обговорюють з владою Ізраїлю можливості для припинення витоку зброї з Ірану. Мова йде про дрони-камікадзе, які застосовує РФ проти мирного населення України.

Вашингтон застосовує наявні важелі, аби завадити Тегерану реалізовувати схеми постачань озброєнь за кордон. Запровадили санкції проти фізичних та юридичних осіб, причетних до цих оборудок. Крім того, американська сторона продовжує відстежувати цілі для нових санкцій.

Зараз ви читаєте новину «Добралися до стратегічного запасу - у Росії серйозні проблеми з ракетами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі