понеділок, 16 травня 2022 12:10

Спецтема: Війна Росії проти України

До середини березня здалися в полон близько 100 російських танкістів - ГУР
6

До середини березня в Україні здалися в полон близько 100 російських танкістів.

Воєнна розвідка України здобула документальні підтвердження втрат живої сили й техніки першої танкової армії збройних сил країни-окупанта, повідомила в понеділок пресслужба Головного управління розвідки Міністерства оборони.

"Вивчення та аналіз здобутих документів дозволив встановити перелік підрозділів, які беруть участь у повномасштабному військовому вторгненні на територію України, військові звання та прізвища окупантів, які під час бойових дій загинули, зникли безвісти, потрапили в полон або зазнали поранень", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На окупованій Луганщині триває "мобілізація", за відмову воювати погрожують розстрілом

Станом на 15 березня загальні втрати першої російської танкової армії становили 409 осіб. Українські воїни ліквідували 61 і поранили 209 окупантів. Лише за перші два тижні війни зникли безвісти 44 російські танкісти. 96 окупантів зі складу цієї армії вирішили зберегти свої життя і здалися в полон.

За цей же час захисники України знищили й захопили 308 одиниць бойової техніки армії окупантів.

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов бачить два сценарії завершення війни з РФ. Перший - розділення Росії на три й більше частин. І другий - відносне збереження територіальної цілісності РФ у разі зміни керівництва країни.

Зараз ви читаєте новину «До середини березня здалися в полон близько 100 російських танкістів - ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі