понеділок, 16 травня 2022 11:49

Спецтема: Війна Росії проти України

На окупованій Луганщині триває "мобілізація", за відмову воювати погрожують розстрілом

На окупованій Луганщині триває "мобілізація", за відмову воювати погрожують розстрілом
Росіяни ловлять тих, хто виїхав у глиб окупованої території та у безпечніші місця. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На окупованій частині Луганської області чоловікам, які відмовляються від мобілізації, росіяни погрожують розстрілом.

Про це голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай заявив у понеділок в ефірі інформаційного телемарафону.

"Зараз починається жорстка мобілізація навіть без проходження медичної комісії. Тобто всім кажуть: "Ми вас звільнили, тому йдіть і захищайте республіку, воюйте проти України", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог обстріляв Донеччину авіабомбами та ракетами: є жертви

Чоловіки шоковані, ловлять тих, хто виїхав углиб окупованої території та в безпечніші місця, де немає обстрілів. Також окупанти перерозподіляють бізнес, ставлять "наглядачів" за фермерами.

"Вони вимагають, щоб усі передавали своє майно у так звані колгоспи, які вони створюють. Був випадок, коли фермер на нараді підвівся і сказав, що не віддаватиме все зароблене майно й землю у якийсь колгосп. Увечері під'їхав БТР і розстріляв його будинок", - додав Гайдай.

У тимчасово окупованих Ровеньках Луганської області дружини "мобілізованих" місцевих чоловіків вийшли на мітинг. Жінки говорять, що їхніх чоловіків російські військові кинули на полі бою. Вони вимагали зустрічі з ватажком так званої ЛНР Леонідом Пасічником.

Зараз ви читаєте новину «На окупованій Луганщині триває "мобілізація", за відмову воювати погрожують розстрілом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі