четвер, 13 серпня 2009 11:55

До Одеси прибуде найвеличніше судно ВМС Італії, побудоване 1931 року (ФОТО)

Одне з найстаріших суден ВМС Італії - парусник "Амеріго Веспучі", визнаний одним з найбільших і найвеличніших кораблів світу, зайде до Одеси 20 серпня в рамках учбового походу.

Про це повідомили в управлінні інформації Одеської міськради в четвер.

Учбовий корабель "Амеріго Веспучі" був побудований на Королівській морській верфі в Кастеламарі ді Стабіа (поблизу Неаполя) і спущений на воду 22 лютого 1931 року.

Під час учбового походу екіпаж поповнюється 120 курсантами і викладачами Військово-морської академії, таким чином, загальна кількість екіпажу складає 450 чоловік.

Стоянка парусника в Одесі триватиме до 23 серпня.

"Амеріго Веспучі" - це найкращий навчальний корабель Італії, на якому вже 78 років навчаються майбутні офіцери Військово-Морських Сил Італії.

Його девізом є вислів Леонардо Да Вінчі: "Будь-які перешкоди долають наполегливістю".

Загальна довжина корабля складає 101 м, ширина корпуса 15,5 м та осадка 7,5 м.

Він безперечно вважається "Найпрекраснішим кораблем світу".

"Амеріго Веспучі" - це вітрильник з двигуном: має три вертикальні щогли (фок-щогла, грот-щогла та бізань-щогла) та бушприт з форштевнем.

Корпус корабля виготовлений із сталі, але багато елементів корабля зроблені з дерева.

Хід судна забезпечують два дизельні двигуни, які розвивають максимальну потужність до 1 500 к.с. та приводять в дію гвинт. Максимальна швидкість, яку розвиває корабель за допомогою двигунів становить приблизно 12 вузлів (трохи більше 20 км/год.). Корабель з піднятими вітрилами може розвивати більшу швидкість за сприятливих умов вітру та моря: рекордом вважається розвинута швидкість в 14,6 вузлів (27 км/год.).

Повне підняття вітрил судна передбачає участь приблизно 200 членів екіпажу, тобто половину всього особового складу, що знаходиться на борту корабля, для виконання таких дій необхідно приблизно 60 хвилин.

Корабель вже протягом багатьох років є справжнім символом Італії та її Військово-Морських Сил за кордоном. Протягом зупинок в різних країнах на борту "Амеріго Веспучі" проводяться численні заходи за участю представників громадської влади та збройних сил іноземних країн, які сприяють підвищенню міжнародного авторитету Італії.

За матеріалом Интерфакс-Украина, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «До Одеси прибуде найвеличніше судно ВМС Італії, побудоване 1931 року (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі