пʼятниця, 13 лютого 2009 14:59

До дня святого Валентина створений вірус для закоханих

До дня святого Валентина створений вірус для закоханих
Фахівці з комп"ютерної безпеки попереджають про зростання кількості спам-листів з небезпечними поздоровленнями до дня святого Валентина.

Експерти Websense Security Labs зафіксували масові розсилки повідомлень, в яких зловмисники пропонують одержувачам відвідати певний веб-сайт та проглянути листівку з поздоровленнями до свята всіх закоханих.

Коли ж користувач погоджується перейти за вказаним в тілі листа посиланням, йому демонструється зображення двох щенят та серця. Після цього потенційній жертві рекомендується викачати якийсь файл і приготувати подарунок для близької людини. Насправді файл виявляється шкідливою програмою Waledac: потрапивши на комп"ютер, черв"як збирає адреси електронної пошти та розсилає за ними свої копії.

Шахраї також активно поширюють спам з посиланнями, що вказують безпосередньо на вітальні листівки. Перехід за такими посиланнями загрожує користувачеві порцією шпигунських модулів та троянських програм.

Традиційно в подібних випадках фахівці рекомендують не відкривати вкладення, якщо лист прийшов з невідомої адреси, не переходити за підозрілими посиланнями та застосовувати антивірусні програми з регулярно оновлюваними базами даних.

Раніше повідомлялося, що мобільний вірус, здатний без відома абонента управляти його мобільним рахунком та раніше зафіксований тільки в Росії, виявлений у користувачів одного з індонезійських мобільних операторів.

За матеріалами Кореспондент.net, Topnews

Зараз ви читаєте новину «До дня святого Валентина створений вірус для закоханих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі