неділя, 21 січня 2024 17:56

Спецтема: Війна Росії проти України

До чого може призвести поразка України: у Bloomberg попередили світ

До чого може призвести поразка України: у Bloomberg попередили світ
Поразка України продемонструє слабкість демократій. Фото: Генштаб ЗСУ

Війна Росії проти та України може прискорити руйнування глобального ладу.

Якщо США припинять підтримку, Україна може програти. Ця поразка буде мати глобальні наслідки і продемонструє, що демократіям не має достатньо витривалості для запобігання експансіоністській автократії. У Bloomberg про це написав заслужений професор Школи перспективних міжнародних досліджень Університету Джонса Гопкінса імені Генрі Кіссінджера Гел Брендс.

Він вважає, що станом на початок 2024 року сили президента РФ Володимира Путіна зміцнилися, перспективи України невизначені, а війна може обернутися поразкою демократичного світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін не зацікавлений у чесних переговорах - ISW

Експерт додав, що західні санкції більше не схожі на "диво-зброю". 2022 року економіка РФ скоротилася лише на 2,2% та відновила зростання 2023 року. Москва скерувала торговлю до Азії, її фінансові, технологічні та торгові відносини з Китаєм процвітають. Туреччина та ОАЕ допомагають Росії пом'якшити економічну ізоляцію.

"Звісно, ціна конфлікту посилила економічний дисбаланс у Росії. Але в найближчому майбутньому немає жодної перспективи розвалу економіки або військової машини, яку вона підтримує", - підсумував Брендс.

Естонія підготувала план військової стратегії для країн Заходу, щоб допомогти Україні виграти війну за три роки. Головною умовою є консолідація усіх країн.

Зараз ви читаєте новину «До чого може призвести поразка України: у Bloomberg попередили світ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі