середа, 09 липня 2008 12:53

До Амура потрапило півтонни нафтопродуктів

У річку Амур потрапило близько півтонни нафтопродуктів, імовірно, відходів дизельного палива і машинне масло. Пляма, протяжність якої складає близько двох кілометрів, а ширина близько 150 метрів, рухається у бік Єврейської автономної області.

Як заявляють рятувальники, на шляху проходження плями не розташовані водоогорожі й загрози для водопостачання немає. Разом з тим, певного екологічного збитку буде завдано. Прокуратура має намір порушити кримінальну справу за фактом забруднення річки. На місце вже відправилася група слідчих.

Інформація про подію з"явилася у вівторок. О 13:00 за хабаровським часом в регіональне відділення МНС поступило повідомлення про те, що жителі Михайлівського району Амурської області виявили в Поярковській протоці - притоці Амура - пляму невідомого походження. Поки вдалося зібрати близько 400 кілограмів речовини. Це приблизно третина всієї протяжності плями. Вона може підійти до Хабаровська 15 липня. Ліквідовувати забруднення планується протягом п"яти днів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «До Амура потрапило півтонни нафтопродуктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі