четвер, 16 лютого 2017 16:10

Дмитро Поковба має рідкісну хворобу – потрібна допомога

Автор: фото надане Людмилою Поковбою-Павленко
 

3-річний Дмитро Поковба із села Іваниця Ічнянського району на Чернігівщині має рідкісний діагноз – апластичну анемію важкої стадії. Це рідкісне захворювання, яке зустрічається у п'яти людей з мільйону. Без лікування хворому лишається жити не більше року. Хлопчик перебуває в гематологічному відділенні Охматдиту. Йому потрібна допомога.

"Торік у листопаді Дмитрик почав швидко втомлюватись, боліли ніжки, по тілу без причин з'являлися синці. Ми звернулись у лікарню. Результат аналізу крові був настільки критичним, що нас в той самий вечір терміново госпіталізували в реанімацію обласної дитячої лікарні. Син був у край тяжкому стані. Після проведення відповідного обстеження 12 грудня Дмитрику поставили цей страшний діагноз. Апластична анемія - це захворювання, при якому кістковий мозок припиняє виробляти еритроцити, лейкоцити і тромбоцити. Дмитрику понад 30 раз робили переливання крові. Ми пройшли перший етап лікування. Лікарі кажуть, якщо організм не відреагує на терапію, адже кісткового мозку взагалі немає, треба робити пересадку. Родинного донора в нас немає. Навіть ми з чоловіком не підходимо і на 10 відсотків. Нам треба бути готовими до трансплантації. Наступна пункція буде 19 березня", - розповіла Gazeta.ua мати Людмила Поковба-Павленко.

Пересадка кісткового мозку з таким діагнозом, як у Дмитрика, коштує від €170 тис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мамі 12 дітей потрібно зібрати 80 тис грн на лікування

"Усе залежить від того, яка іноземна клініка нас лікуватиме. Це настільки рідкісне захворювання, що не всі за нього беруться. Але ми не здаємось. Дімочка вивчив напам'ять молитву до Богородиці. Я починаю, а він продовжує. Цілує іконку, а потім дає її мені поцілувати. Віримо, що завдяки Богу, лікарям і небайдужим людям наш Дмитрик одужає", - сказала Людмила.

Реквізити для допомоги:

Карта Приватбанку - 5457 0822 3257 8935 (Поковба-Павленко Людмила Миколаївна).

Райффайзен Банк Аваль

Ідентифікаційний код одержувача - 3179702226

Рахунок - 2625 224 6631

МФО 322904 призначення: поповнення КР № 1188567000

Поковба-Павленко Людмила Миколаївна (на лікування Поковби Діми). Можливе перерахування з інших банків.

Контакти Людмили Поковби-Павленко – 097 947 88 43.

Зараз ви читаєте новину «Дмитро Поковба має рідкісну хворобу – потрібна допомога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі