субота, 11 лютого 2023 18:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Директора фірм Оксани Марченко посадили під варту

Директора фірм Оксани Марченко посадили під варту
Олександра Яковлєва посадили під варту на два місяці. Фото: eastnews.ua

Івано-Франківський міський суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою директору фірм Оксани Марченко Олександру Яковлєвау.

Його підозрюють у фінансуванні дій, вчинених з метою насильницької зміни конституційного ладу, передає "Главком".

Яковлєва відправили під варту на два місяці без визначення розміру застави. Він зараз перебуває в Івано-Франківській установі виконання покарань №12.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компанії дружини Медведчука фінансували Росгвардію та МВС РФ – СБУ

За даними пошукового ресурсу Youcontrol, чоловік керує ТОВ "Інвестиційна компанія "Спорт-тур" з 2013 року і ТОВ "Інвестиційна компанія Укркапітал" з 2018 року. Власницею обох фірм записана Оксана Марченко, дружина Віктора Медведчука.

За матеріалами досудового розслідування, Марченко залучила Яковлєва до злочинної змови. Він уклав угоду з фірмою кримських окупантів "Охрана" МВД РФ" на охорону профілакторію "ЗАО "ФК "Динамо Киев" у селищі Сімеїз біля Ялти. Слідство з'ясувало, що насправді фінансувалися збройні формування РФ, що діють на території окупованого Криму. За 2014-2016 роки фірма Марченко на нібито охорону сплатила 4,1 млн грн.

У квітні 2022 року президент Володимир Зеленський повідомив про затримання Віктора Медведчука. Спецоперацію провела СБУ. Медведчук переховувався 48 днів. Маскувався у формі ЗСУ.

ФСБ планувала вивезти його за кордон. Його дружина Оксана Марченко втекла до Росії.

У вересні Медведчука передали росіянам в межах обміну під час звільнення з російського полону 215 українських захисників.

Зараз ви читаєте новину «Директора фірм Оксани Марченко посадили під варту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі