пʼятниця, 15 серпня 2014 15:31

Die Welt: Путін хоче, щоб світ забув про анексію Криму

Die Welt: Путін хоче, щоб світ забув про анексію Криму
Фото: Сергій Чіріков / Reuters

Схоже на те, що Володимир Путін хоче, щоб Захід викреслив зі своєї пам'яті анексію Криму і почав співпрацювати з Росією так, як це було раніше.

Таку думку висловлює на сторінках німецького видання Die Welt Юлія Смирнова.

Вона зазначає, що від Путіна в Криму чекали програмної промови, в якій би він сказав, чи буде Росія далі підтримувати бойовиків на Сході України, чи відвернеться Москва від Заходу остаточно і якщо так, то в якому напрямку буде розвиватися. "Але він не захотів чи не зміг дати відповіді на всі ці питання, оскільки кожен варіант має для нього певні ризики", - говориться в статті.

Путін заявив, що Україна "занурилася в кривавий хаос" війни. Він пообіцяв, що Росія зробить все, аби зупинити конфлікт, розповів про розвиток інфраструктури в Криму, пообіцяв півострову 700 мільярдів рублів із федерального бюджету до 2020 року і окреме військове угруповання. "Необхідно спокійно, достойно й ефективно облаштовувати свою країну, не відгороджуючись від зовнішнього світу, не розриваючи зв'язки з партнерами, але і не даючи поводитися з нами зі зневагою. Російське суспільство повинне консолідуватися і мобілізуватися, але не для війн", - цитує видання Путіна.

"Здається, Путін дуже хоче, щоб все поступово повернулося до попереднього русла, а Захід забув про анексію Криму", - йдеться в статті.

В Криму президент Росії Володимир Путін заявив, що ніякої анексії Криму не було.

Зараз ви читаєте новину «Die Welt: Путін хоче, щоб світ забув про анексію Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі