понеділок, 20 липня 2009 13:03

Депутати заборонять продавати й пити пиво на вулиці

Депутати заборонять продавати й пити пиво на вулиці

З метою вирішити проблему підліткового алкоголізму в Україні народні депутати мають намір ввести жорсткіше законодавче обмеження продажу пива і слабкоалкогольних напоїв, прирівнявши цей вид продукції до алкогольних напоїв.

Про це повідомили представники фракцій БЮТ, Партії регіонів, Наша Україна - Народна самооборона, Блоку Литвина. Зокрема, депутати висловилися на підтримку законопроекту про внесення змін до Закону України Про державне регулювання виробництва і обороту спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів.

Цей проект пропонує обмеження споживання і продажу слабкоалкогольних напоїв, пива, з метою поліпшення здоров"я нації. На думку заступника голови парламентської фракції БЮТ Олега Білоруса, українці ще не зіткнулися зі справжніми наслідками пивного алкоголізму.

У свою чергу, народний депутат України від БЮТ Дмитро Ветвіцький вважає, що до алкогольних напоїв необхідно прирівняти не тільки пиво, але й слабкоалкогольні напої.

"Пиво і слабкоалкогольні напої на основі спирту нічим не відрізняються від алкогольних напоїв. Стакан спирту або декілька слабкоалкогольних напоїв однаково руйнує здоров"я людини. Прийшов час вирішити цю проблему. Пивна індустрія від цього не зруйнується. Я думаю, таке рішення знайде підтримку в суспільстві", - висловив свою точку зору депутат.

На думку Ветвіцького, другим етапом в боротьбі з пивним алкоголізмом в Україні, повинні стати скорочення точок розповсюдження пива і дозвіл його до продажу тільки в магазинах.

Крім того, депутат стверджує, що третім етапом в боротьбі з алкоголізмом серед підлітків повинне стати введення відповідальності за розпивання пива і слабкоалкогольних напоїв на вулиці.

УНІАН, Кореспондент

Зараз ви читаєте новину «Депутати заборонять продавати й пити пиво на вулиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі