середа, 12 липня 2023 05:50

День Петра і Павла називають найкращим для любовних справ: що треба зробити сьогодні

День Петра і Павла називають найкращим для любовних справ: що треба зробити сьогодні
На Петра і Павла одруженим парам варто провести час разом Фото: pixabay

12 липня церква вшановує пам'ять апостолів Петра і Павла. Українці завжди любили і поважали це торжество.

У давні часи вважалося, що Петра і Павла - свято сімей і рибалок, пише unian.

Що треба зробити у цей день:

Провести час з другою половинкою

День апостолів Петра і Павла вважається одним з найкращих в році для любовних справ. А якщо давно хотіли узаконити стосунки - немає кращого дня для весілля.

Приготувати мандрики

Мандрики - це традиційні українські частування на це свято. Вони символізують початок сінокосу і кінець купальського сезону. Це коржики з пісочного тіста з сирно-маковою начинкою. За давньою легендою цю страву носили з собою під час подорожей Петро і Павло. Але один з мандриків вкрала зозуля. За це Господь покарав птахів - в липні у них пропадає голос і вони перестають співати.

Зібрати цибулю і часник

Наші предки починали збирати цибулю і часник саме з цього свята. До 12 липня чіпати овочі заборонялося. Вважали, що в такому випадку хорошого врожаю не буде. Якщо на вашій ділянці ростуть часник і цибуля - варто зібрати трохи овочів в цю дату.

Піти на риболовлю

Апостол Петро за життя був майстерним рибалкою. Вважається, що він допомагає всім в риболовлі, тому улов 12 липня точно буде хорошим.

Прибрати в домі

Наші предки обов'язково проводили в домі прибирання до дня Петра і Павла. Вірили, що якщо в цей день в будинку буде чисто, то і в родині буде злагода. А перед вечерею на Петра і Павла обов'язково накривали стіл чистою скатертиною.

Нарвати цілющих рослин

Жінки на Петра і Павла збирали цілющі трави і ароматні польові квіти для чаю. Вірили, що всі лікарські рослини до свята стають вдвічі кориснішими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День Петра і Павла: чи зміниться дата свята і про які заборони варто пам'ятати

На зібраних рослинах незаміжні дівчата 12 липня проводили ворожіння. Для цього під подушку клали 12 різних трав і загадували, щоб вночі приснився суджений.

Також на свято вітали з Днем ангела чоловіків з іменами Павло і Петро.

12 липня православні християни відзначають день святих апостолів Петра і Павла.

Вважають, що святі в цей день чують всі наші прохання. Щоб помолитися, можна піти в храм. Якщо такої можливості немає, то прочитайте молитви вдома, біля образу святих.

Зараз ви читаєте новину «День Петра і Павла називають найкращим для любовних справ: що треба зробити сьогодні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі