четвер, 29 серпня 2019 10:09

День пам'яті захисників: Україна вперше офіційно вшановує загиблих

День пам'яті захисників: Україна вперше офіційно вшановує загиблих
В Україні вперше відзначать День пам'яті захисників. Фото: УНН.

В Україні 29 серпня вперше відзначають День пам'яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни.

Таку дату своїм указом встановив президент України Володимир Зеленський. Про це він заявив під час урочистостей 24 серпня, передає УНН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пекло серед соняшників - 5-ті роковини Іловайської трагедії

Згідно з указом, Кабінет міністрів із залученням громадськості, родин загиблих захисників має розробити та затвердити комплексний план заходів із належного вшанування пам'яті полеглих воїнів. Міністерство закордонних справ — забезпечувати проведення дипломатичними установами України заходів до Дня пам'яті захисників України, а також участь представників дипломатичного корпусу іноземних держав, акредитованих в Україні, у відповідних офіційних заходах.

Президент Володимир Зеленський має назвати речі своїми іменами - Росія напала на Україну. А не підбирати "абстрактні" слова. Про це сказав журналіст Роман Скрипін у Youtube.

Зараз ви читаєте новину «День пам'яті захисників: Україна вперше офіційно вшановує загиблих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі