субота, 24 серпня 2024 13:02

День Незалежності у Києві: що відвідати у святкові дні

У Києві з нагоди Дня Незалежності 24-25 серпня заплановано багато цікавих заходів та локацій.

Це переважно мистецькі події, які мають на меті підкреслити ідентичність та особливість українського народу. Про деякі заходи повідомляє NV.

Виставка Тридцять три тризуби

Відкрилася 22 серпня

Київ, вул. Терещенківська, 17б

Автор: nv.ua
  У Києві діє виставка “Тридцять три тризуби”
У Києві діє виставка “Тридцять три тризуби”

Тридцять третю річницю Незалежності України культурний простір Squat 17b відзначає відкриттям виставки "Тридцять три тризуби". У колективній виставці беруть участь відразу 18 українських митців.

Вхід на виставку вільний, але гості можуть задонатити комфортну для себе суму. Кошти від проданих робіт та донати будуть направлені на закупівлю окопного РЕБ для 1-го стрілецького батальйону 93-ї ОМБр "Холодний Яр".

У колективній виставці візьмуть участь такі герботворці як Андрій Єрмоленко, Сергій Майдуков, Сашко Ком'яхов, Дмитро Кривонос, Марія Кінович, Максим Паленко, Ксенія Пилипенко, Аліна Гаєва, Марина Дяченко, Віталіна Лопухіна, Артем Гусєв, Наталка Ком'яхова, Євген Берд, Дмитро Сімонов, Олексій Кустовський, Нікіта Тітов, Дар'я Криж, Гамлет Зіньківський.

"Ми зібрали для вас Гербарій з тризубами від одних з найкращих українських митців. Одна з альтернативних назв виставки була який ти Тризуб сьогодні. Асамбляж, аплікація, каліграфічні пошуки, тризуби окремих підрозділів, друк тризубів на футболках від літографської майстерні, все ще об'єднується і співіснує у нас", - розповіла кураторка виставки Надія Антонець.

Триватиме виставка до 26 вересня. Всі роботи, які виставлятимуться в просторі в межах виставки "Тридцять три тризуби", можна буде придбати впродовж усієї виставки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Європа завжди буде на боці України": фон дер Ляєн привітала українців із Днем Незалежності

Фотопроєкт Children of war

24 серпня, початок о 12:00

ВДНГ, проспект Академіка Глушкова, 1

Автор: nv.ua
  У Києві до Дня Незалежності можна відвідати фотопроєкт Children of war
У Києві до Дня Незалежності можна відвідати фотопроєкт Children of war

На ВДНГ презентують масштабну міжнародну експозицію Children of war (Діти війни). Фотопроєкт зображує українських дітей, які постраждали від війни. Його ініціатори - засновниця благодійного фонду Be Next Софія Чконія, а також французький митець JR, відомий власним соціальним проєктом InsideOut Крім того, до проєкту доєдналися БО Save Ukraine, БФ Діти Героїв, БО БФ ПОРУЧ та Ямаріуполь.

В рамках експозиції у центральній частині ВДНГ, біля фонтану, розмістять 325 фотографій української молоді розміром 90*135 кожна. Це портрети дітей-переселенців зі сходу та півдня України, зроблені українськими фотографами Мариною Карпій та Сашою Мазуром. Вони спробували висвітлити суворі реалії, з якими стикаються хлопці та дівчата, що постраждали від війни, демонструючи стійкість та силу цих дітей.

"Цей проєкт - важлива платформа для підсилення голосів маленьких українців, яка передає емоційний тягар і фізичний вплив війни на невинні життя. Поділившись їхніми історіями з глобальною аудиторією, ми сподіваємося культивувати співчуття, розуміння та підтримку для цих відважних дітей і спільнот, в яких вони живуть", - зазначають організатори.

Паралельно з Експоцентром аналогічну експозицію 24 серпня відкриють у Брюсселі у парку П'ятдесятиріччя.

Виступ Pianoбой у межах благодійного проєкту Voice of Life

25 серпня о 16:15

Київ, ТРЦ Lavina Mall, вулиця Берковецька, 6Д

Автор: nv.ua
  У Києві Pianoбой виступить у межах благодійного проєкту Voice of Life
У Києві Pianoбой виступить у межах благодійного проєкту Voice of Life

25 серпня на сцені Lavina Pianoбой Дмитро Шуров зіграє на культовому піаніно Україна, яке евакуйоване із зони бойових дій та відреставроване Групою компаній Октава.

"Ми прагнемо відновити ці піаніно до їхнього первісного стану, надаючи їм друге життя. На вас чекає незабутня музична атмосфера разом із Pianoбой, тож готуємося співати "Я тебе не забуваю, бо ріднішої немає", - зазначають організатори заходу.

Відреставроване піаніно "Україна", на якому гратиме Pianoбой, після концерту залишиться у ТРЦ Lavina, і кожен охочий зможе у будь-який час зіграти на цьому легендарному музичному інструменті.

Концерт симфонічної музики просто неба

25 серпня о 20:00

Арка Свободи українського народу (Київ, Паркова дорога)

Автор: nv.ua
  У Києві відбудеться концерт симфонічної музики просто неба
У Києві відбудеться концерт симфонічної музики просто неба

25 серпня український бренд CHER'17 збере всіх охочих біля Арки Свободи українського народу, щоб разом відсвяткувати День Незалежності України. На гостей чекає концерт камерного оркестру "Чар", який виконає твори класичної української та європейської музики. Організатори обіцяють затишну атмосферу, гарний настрій та чарівні краєвиди рідного Києва. Вхід вільний.

Президент Володимир Зеленський у День Незалежності України опублікував емоційне звернення до українців та світу.

Він наголосив, що Україна - "наша земля, дана Богом. цілована сонцем, заколисана вітрами, загартована вогнем. Захищена своїми синами й доньками".

Зараз ви читаєте новину «День Незалежності у Києві: що відвідати у святкові дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі