неділя, 12 грудня 2021 03:11

День Ангела 12 грудня - як душевно привітати іменинників

День Ангела 12 грудня - як душевно привітати іменинників
Багряна зоря сьогодні віщувала сильні вітри. Фото: pinterest.com

Православна церква 12 грудня вшановує пам'ять святого Парамона. У народі його називали Зимовказівником, адже у цей день предки дізнавалися погоду на грудень.

День Ангела сьогодні відзначають Данило, Сергій, Федір, Микола, Денис, Іван.

Данило з давньоєврейської означає "Божий суд". Він спокійний та добрий, товариський та чуйний. Не любить, коли кажуть неправду. Через це може розлютитися, але швидко забуває образу. Данило розважливий, та іноді егоїстичний. У родинних стосунках багато часу приділяє дітям, але дружині не любить допомагати в господарстві.

Ім'я Сергій походить від римського родового імені "Сергіус" та означає "високий", "вельмишановний". Ці чоловіки мужні та сильні духом, однак здатні і до співчуття. У роботі вони сумлінні, старанно виконують свої обов'язки. Завжди дотримуються обіцянок. Сергій намагається у всьому допомагати батькам, піклується про них, однак свої проблеми любить вирішувати самотужки. У сімейних стосунках буде гарним господарем.

Федір з давньогрецької означає "Божий дарунок". Він любить чистоту та порядок у всьому. На роботі його завжди поважають. Не любить конфліктів, не вступає у дружні стосунки з колегами. Із жінками вони не поспішають заводити сім'ю. Спершу переконуються, що зробили правильний вибір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вітер збиватиме з ніг: синоптики попередили українців про небезпеку

Ім'я Микола походить від давньогрецького імені Ніколаос - "переможець народів". Діти з цим ім'ям рідко хворіють та вирізняються витривалістю та силою. У дорослому віці вони працьовиті, старанні та врівноважені. Микола легко захоплюється жінками та за кілька тижнів уже може запропонувати одружитися.

Ім'я Денис походить від давньогрецького імені Діонісіос. У міфології Дионіс був богом природи й вина. Ці чоловіки - здібні та посидючі. Вони легко переживають усі життєві складності. Денису часто всміхається удача. Із дитинства і на все життя - запеклий колекціонер. Не боїться кропіткої роботи, принциповий. Любить нав'язувати свої ідеї іншим людям. Іноді під час вибору дружини керується корисливими мотивами.

Із давньоєврейської Іван - "Божа милість". У характері цих чоловіків поєднуються суперечливі риси. Вони можуть бути добрі та спокійні, але перетворюватись на завзятих воїнів у разі необхідності. Іван завжди виконує обіцянки та шанує батьків. Однак йому важко приймати рішення та прислухатися до власної інтуїції.

Привітання для іменинників:

Свят у світі є багато.
Іменини - також свято -
Наймиліше від усіх:
Подарунки і пиріг -
Все сьогодні, все - для тебе.
Зазирає янгол з неба
На твоє веселе свято
Й ніби хоче нагадати,
Що святий у тебе є
На ім'я, як і твоє.
Він тебе оберігає,
Любить і застерігає:
Любим будь і людям й Богу,
Не цурайсь свого святого -
Й кожен свій день іменин
Відсвяткуй разом із ним.

***

Життя хай дарує чудові моменти,
Яскраві емоції, гарні презенти
І друзів найкращих, з якими надійно,
Людину найближчу, з якою спокійно.
Бажаю знайти я улюблену справу,
Робота хай буде для тебе забавою.
Проблеми вирішуй свої на "раз-два",
Щоб не кипіла твоя голова.
Бажаю достатку, щоб "з маслом ікра".
Здоров'я міцного, здоров'я ж не гра.
І ще побажаю тобі наостанок:
Хай буде щасливим кожен твій ранок

***

Ти вір в життя і будь собою.

Хай час летить собі, а ти,

Як сонце ранньою весною,

Цвіти проміння золотим.

І хай в очах твоїх відкритих

Нестримна молодість буя,

І хай несе тебе по світу

Життя бурхлива течія.

І завжди ангел-хоронитель

Тебе боронить від біди,

Ти просто вмій життю радіти

Й по ньому з усмішкою йди!

Людина отримує небесного Ангела-хранителя у день хрещення. Її називають в його честь. На іменини треба відвідати храм, а святкування проводити в затишній сімейній атмосфері.

Зараз ви читаєте новину «День Ангела 12 грудня - як душевно привітати іменинників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі