середа, 05 листопада 2008 08:28

Демократи перемагають на виборах в Конгрес США

Демократична партія лідирує на виборах в обидві палати Конгресу США.

За попередніми підрахунками, в Сенаті демократам вже вдалося збільшити свою більшість на три голоси, довівши кількість своїх представників до 54. Це вже означає, що вони можуть більше не залежати від голосів двох незалежних сенаторів, які традиційно голосують разом з демократами. Крім того, результати голосування ще по 12 мандатам поки не визначені, що дає демократам привід сподіватися довести своє представництво до 60 місць з 100.

Проте, демократам не вдалося здобути перемогу над лідером республіканців в Сенаті Мітчем Макконнеллом, який став сенатором від штату Кентуккі. На виборах визначаться володарі 35 місць в новому Сенаті (одна третина сенаторів плюс два місця, що звільнилися, у Вайомінгу і Міссісіпі). З них 23 раніше належали республіканцям і 12 - демократам.

На виборах в Палату представників також лідирує Демократична партія, яка має хороші шанси укріпити свою більшість в нижній палаті з 235 до 260-265 місць. На відміну від Сенату Палата представників повністю оновиться відповідно до результатів виборів цього року. Вибори в Конгрес США проводяться паралельно президентським, повідомляє Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Демократи перемагають на виборах в Конгрес США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі