неділя, 04 серпня 2024 09:34

"Робимо все, щоб українські Повітряні сили змогли ще більше" - Зеленський

"Робимо все, щоб українські Повітряні сили змогли ще більше" - Зеленський
Президент Володимир Зеленський привітав українців із Днем Повітряних сил. Фото: gettyimages.com

Від перших днів повномасштабної війни Україна протистоїть російським ударам з повітря.

Українські воїни вже знищили тисячі російських ракет та дронів, сотні російських бойових літаків та гелікоптерів. На цьому у День Повітряних сил ЗСУ наголосив президент Володимир Зеленський.

"Це значні результати. І ми робимо все, щоб українські Повітряні сили змогли ще більше. Точно зможуть!" - зазначив він.

За словами президента, Україна завжди буде вдячною всім, хто щодня віддано служить нашій державі і захищає життя наших людей від російського терору.

"Сьогодні ми особливо дякуємо всім нашим захисникам неба - українським воїнам Повітряних сил Збройних сил України - за кожну збиту російську ціль, за ефективність та влучність", - додав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія атакувала Україну ракетами та дронами: скільки вдалося збити

Воїнів Повітряних сил також привітав головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

За його словами, на початку повномасштабної агресії російські окупанти були впевнені, що першими ракетними ударами вони повністю знищили українські повітряні сили. Але захисники українського неба, дали загарбникам могутній бій.

"Військовослужбовці Повітряних сил стали справжніми народними героями. Не дарма нещодавно один з центральних проспектів Києва був перейменовано на честь Повітряних сил. Повітряні сили Збройних сил України реформуються і вдосконалюються просто у горнилі війни. Наші воїни проходять стажування і обмін досвідом у кращих спеціалістів збройних сил країн НАТО. Українські воїни вражають наших союзників і партнерів своїм досвідом і швидкістю, з якою вони освоюють новітні зразки західної військової техніки", - зазначив Сирський.

Із початку повномасштабного вторгнення РФ українські Повітряні сили знищили понад 8 тис. повітряних цілей ворога. Збито сотні літаків та вертольотів, тисячі крилатих ракет та безпілотників. Про це у привітанні з Днем Повітряних сил ЗСУ заявив командувач Микола Олещук.

За його словами, українські пілоти здійснили понад 20 тис. бойових вильотів, більшість - на бойове застосування авіаційних засобів ураження.

Зараз ви читаєте новину «"Робимо все, щоб українські Повітряні сили змогли ще більше" - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі