неділя, 08 січня 2023 11:55

Данілов сказав, чи готує Росія новий наступ на лютий

Данілов сказав, чи готує Росія новий наступ на лютий
Росія готує новий наступ у лютому, вважає Олексій Данілов. Фото: rnbo.gov.ua

Росіяни готуються до нового загострення на фронті. Імовірно, воно відбудеться в лютому.

Саме на цей місяць припадає річниця великої війни, яку почала РФ, розповів секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв'ю ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готують нову тактику ‒ у ЗСУ розповіли, чому Росія не атакувала Україну на Різдво

"Попри те, що тільки почався рік, президент України Володимир Зеленський вже двічі збирав Ставку головнокомандувача. Ми заздалегідь прораховуємо всі варіанти розвитку подій. Чому йдеться саме про лютий? Росія до якихось дат має щось звітувати, як раніше звітували п'ятирічку за три роки. Зараз у них 24 лютого буде рік, як вони безглуздо почали велику війну проти нашого народу, у якій здобудуть поразку. Але спробують ще раз загострити всю цю річ. І тут є багато чинників, починаючи з того, що у грудні активізувалася російська закрита підкилимна дипломатія", ‒ сказав Данілов.

Росія збирається мобілізувати 500 тис. осіб, щоб підготуватися до нового наступу.

Нову хвилю мобілізації у Росії можуть оголосити 15 січня. Про це розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

У жовтні в РФ вже мобілізували 300 тис. осіб. За словами Скібіцького, нові мобілізовані росіяни братимуть участь у ворожих наступальних операціях навесні і влітку на сході й півдні України.

Зараз ви читаєте новину «Данілов сказав, чи готує Росія новий наступ на лютий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі