неділя, 08 січня 2023 11:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Готують нову тактику ‒ у ЗСУ розповіли, чому Росія не атакувала Україну на Різдво

Готують нову тактику ‒ у ЗСУ розповіли, чому Росія не атакувала Україну на Різдво
На бойовому чергуванні в Чорному морі перебуває два російських кораблі. Фото: izbirkom.org.ua

Російські війська потребують паузи, тому агресор і не наносив масованих ракетних ударів по Україні на Різдво.

Загарбники також можуть розробляти нову тактику для комбінованої атаки. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла начальниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

Росія нині тримає на бойовому чергуванні в Чорному морі два своїх кораблі, але серед них немає ракетоносіїв.

"Один з них великий десантний корабель. Це демонстрація присутності та сили. Але поки що немає ракетоносіїв. Оскільки погода не сприяє: похолодало і трішки штормить. Можна говорити про те, що в них ще не закінчена підготовка до масованих ракетних ударів", ‒ сказала Гуменюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія вдарила ракетами по Донеччині ‒ показали наслідки

Вона також розповіла, чому Росія утрималась від масованих ракетних ударів по Україні на Різдво.

"Це ніяке не "перемир'я", а потреба в часі, для того, щоб провести аналіз своїх наявних сил та потужностей і спланувати подальші дії. Тому що вони дійсно потерпають, не мають успіху на суходолі. Для них складна ситуація на півдні та сході, що змушує їх керівництво вишукувати нові способи", ‒ наголосила Гуменюк.

За її словами, росіяни можуть розробляти нову тактику. Зокрема, із комбінованими застосуваннями ракет та іранських дронів.

"Ми бачимо, що погода цьому не сприяє і цілком імовірно, що ця підготовка була посунута і погодними умовами також. Оскільки, щоб підготувати ракетоносії, спорядити та вивести в море потрібна відповідна погода", ‒ зазначила Гуменюк.

Російські загарбники, зазнаючи великих втрат, продовжують спроби наступу на Бахмутському, Авдіївському та Лиманському напрямках. Окупанти намагаються покращити тактичне положення на Куп'янському напрямку. А на Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському ‒ обороняються. Про це вранці 8 січня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Російські окупанти дещо посилили атаки на Бахмутському та Авдіївському напрямах. Загарбники також намагаються прорвати оборону ЗСУ у Соледарі. Запеклі бої тривають і в районі Сватового ‒ Кремінної на Луганщині. Про це свідчать свіжі карти бойових дій, опубліковані Інститутом вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Готують нову тактику ‒ у ЗСУ розповіли, чому Росія не атакувала Україну на Різдво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі