пʼятниця, 27 січня 2023 15:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Що відбувається на Кінбурнській косі та лівобережжі Херсонщини – Єрін розповів деталі

Що відбувається на Кінбурнській косі та лівобережжі Херсонщини – Єрін розповів деталі
Окупанти заходять на Кінбурнську косу, але там немає їхніх баз. Фото: Anga Travel

На Херсонському напрямку ситуація складна, але стабільна.

Російські окупанти заходять на Кінбурнську косу, але там немає їхніх потужних баз. Про це в ефірі телемарафону сказав керівник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Євген Єрін.

"Основним способом дії ворога є завдання артилерійських ударів, рідше – ракетних і авіаційних ударів по населених пунктах, по критичній інфраструктурі і інших об'єктах цивільної інфраструктури", – заявив він.

Може бути кілька варіантів розвитку подій на лівобережній Херсонщині.

"Тут може бути кілька варіантів, але основне – те, що окупанти намагаються створити дуже складні умови для існування місцевого населення. Бо воно не підтримує окупаційний режим і не йде на співпрацю. Не є достатньою кількість людей, які б бажали отримати російські паспорти. Більшість людей чекає повернення України", – вказав Єрін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни накрили Херсонщину смертельним вогнем: фото наслідків

Як один із варіантів росіяни хочуть виселити певну групу людей зі звичних умов в інший район і створити там певне напруження.

"Таким чином ворог намагається вплинути на місцеве населення з метою змусити їх сприйняти чи хоча б удати, що вони сприймають цей "русский мир" Але поки що наразі у них це не дуже виходить, і спротив тільки посилюється", – сказав він.

ЗСУ спостерігають за Кінбурнською косою і знищують там техніку противника, якщо виявляють її.

У четвер, 26 січня, під час масштабної повітряної тривоги чули звуки вибухів на Миколаївщині та Херсонщині. У повітряний простір України залетіли ворожі ракети. Відразу ж почала працювати українська ППО. Крім пусків, які терористи зробили з літаків, також зафіксовані запуски "Калібрів".

Зараз ви читаєте новину «Що відбувається на Кінбурнській косі та лівобережжі Херсонщини – Єрін розповів деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі