пʼятниця, 09 липня 2021 23:58

Covid-19 в майбутньому може стати більш смертоносним - ООН

Covid-19 в майбутньому може стати більш смертоносним - ООН
В ООН прокоментували смертоносність коронавірусу. Фото: Reuters

Коронавірус в майбутньому може стати більш смертоносним.

Нерівномірність розподілу вакцин від коронавірусу в світі становить небезпеку, оскільки вірус "піддається мутаціям, він може ставати більш заразним і навіть більш смертоносним", повідомив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, його процитувала пресслужба організації.

"Нам потрібно мінімум 11 млрд доз для вакцинації 70% населення світу, щоб припинити цю пандемію", - підкреслив генсек ООН.

Світові потрібен єдиний план виробництва вакцин, щоб "як мінімум подвоїти обсяг" і забезпечити справедливий розподіл через механізм COVAX.

Для виконання такого плану Гутерріш закликав сформувати цільову групу з надзвичайних ситуацій. У неї повинні увійти представники країн, які випускають або можуть випускати вакцини, Всесвітня організація охорони здоров'я, Глобальний альянс з вакцин та імунізації (GAVI), а також міжнародні фінансові установи, здатні взаємодіяти з фармацевтичними компаніями і виробниками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розробники Pfizer прокоментували інформацію про зниження ефективності вакцини

Ефективність вакцини після однієї дози становить 76% з 22 по 90 день. Отже, імунітет напрацьовується мінімум три тижні. Рівень антитіл зберігається протягом цього періоду з мінімальним зниженням. Вакцина не може привести до захворювання Covid-19.

Зараз ви читаєте новину «Covid-19 в майбутньому може стати більш смертоносним - ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі