пʼятниця, 09 липня 2021 11:58

Розробники Pfizer прокоментували інформацію про зниження ефективності вакцини

Розробники Pfizer прокоментували інформацію про зниження ефективності вакцини
Розробники Pfizer рекомендують робити третє щеплення їхньою вакциною. Фото: Reuters

Ефективність вакцини виробництва Pfizer/BioNTech знижується через шість місяців після другого щеплення.

Інформацію підтвердили розробники препарату, йдеться в заяві компанії BioNTech.

Виробники працюють над третьою дозою вакцини. Це повинно дати організму найвищий рівень захисту від коронавірусу та всіх його штамів.

"Як видно з реальних даних, опублікованих Міністерством охорони здоров'я Ізраїлю, ефективність вакцини в запобіганні як інфекцій, так і симптоматичних захворювань знизилася через шість місяців після вакцинації, хоча ефективність у запобіганні серйозних захворювань залишається високою", - прокоментували розробники вакцини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як записатися на колективне щеплення вакциною Pfizer

Вони порекомендували робити третє щеплення їхнім препаратом. Його потрібно зробити протягом 6-12 місяців після другої дози вакцини. Ідуть випробування третьої дози. Найближчим часом компанії планують опублікувати більш точні дані дослідження. Клінічні випробування почнуться в серпні.

Ізраїль повідомив про зниження ефективності вакцини Pfizer/BioNTech Covid-19 в запобіганні інфекціям і симптоматичним захворюванням. Ефективність впала до 64% ​​з 6 червня.

Зараз ви читаєте новину «Розробники Pfizer прокоментували інформацію про зниження ефективності вакцини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі